Látogatói rekord az idei VéNégy Fesztiválon

Nagy sikerrel zárult a hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja idén összesen tízezer látogatót vonzott.  Legtöbben péntek este, a Tankcsapda koncertjén tomboltak, de megtelt a színpad előtti  füves placc a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Quimby és a Kiscsillag koncertjén is.

A visegrádi országok közreműködésével zajló négy napos könnyűzenei és színházi eseményen felléptek a négy ország legizgalmasabb fiatal együttesei, valamint a legnépszerűbb hazai zenekarok. A zenés programok mellett a környező országok színházi társulatai is bemutatták sikerdarabjaikat.

Központi Gyógyszertár Vác

A lengyel, cseh és szlovák színházi előadásoknak helyt adó cirkuszi sátorban minden délután megtelt a nézőtér. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan a V4 országokon kívül Ukrajnát is bevonták a színházi együtt­mű­kö­dés­be, így az ukrán Voskresinnia Színház minden este látványos utcaszínházi előadással varázsolta el a közönséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A fesztivál helyt adott egy két héten át tartó színházi workshopnak is, amelyen négy ország színészei vehettek részt. Az itt készült közös darabot utolsó este mutatták be. A leginkább mozgáson alapuló látványos fizikai színház Peter Handke ,Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című drámája alapján készült. A három képből álló rendezői vízió középpontjában a világ teremtése és az élet körforgása állt.

A szervezők célja idén is a kulturális sokszínűség és egyezőség bemutatása volt. A csodálatos Duna-parti helyszínen a fiatalok napközben együtt lazíthattak, de több közösségformáló program, például közösségi reggeli, sárkányhajózás a Dunán és környezetvédelmi installáció elkészítése is segítette az összekovácsolódást.

A szervezők ígérik, jövőre még több fellépővel és színes programkínálattal tér vissza a VéNégy fesztivál a váci Duna-partra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments