Három méterrel kijjebb tolják a Reménység sportpályájának falát

Három méterrel kijjebb szeretnék vinni a Reménység sportpályájának kerítést az átépítés során – derült ki abból a levélből, amelyet Beer Miklós megyéspüspök és Moys Csaba, az egyesület elnöke írt az önkormányzatnak. A területbővítés a Honvéd utcai falat érintené.

A jelenlegi ingatlanhoz csatolt terület mintegy 300 négyzetméter nagyságú. A kérést megtárgyalta a gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság és támogatta a terület átadását. Ezt a képviselők a legutóbbi testületi ülésen szintén megszavazták.

Mint korábban megírtuk, tavaly decemberben született meg a kormányzati döntés arról, hogy a Reménység mintegy 774 millió forintot kap a ma már erősen elhasználódott létesítmény átépítésére. Teljes megújulásról van szó, hiszen a Kosdi utcai lelátó helyén egy korszerű, öltözőket, futófolyosót, lelátót is tartalmazó épületet emelnek.

A fő cél, hogy ne csak a sportolók, hanem a szabadidejükben az aktív mozgást választók is bármikor használhassák a pályákat. A beruházás támogatásával egyben a fennállásának 95. évfordulóját tavaly ünneplő, nemzetközileg is sikeres egyesület eddigi tevékenysége, eredményei előtt is tiszteleg a kormány – hangzott el a döntés bejelentésekor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments