Gyűjtötték az érmeket a váciak a sárkányhajó klubvilágbajnokságon

Izgalmas és kiváló versenyeket láthattak azok, akik július 17. és 22. között kilátogattak először a Maty-érre, majd szombaton és vasárnap Szeged belvárosába a sárkányhajó klubvilágbajnokság futamaira. A nézők több váci éremnek is tapsolhattak.

Összesen 28 ország 140 klubcsapatának több mint 6.000 versenyzője küzdött azért, hogy dobogóra állhasson. A nemzetközi mezőnyben kiváló eredményekkel szerepeltek a kanadaiak, akik 1500 fős legénységgel képviseltették magukat a versenyeken. Valamennyi napon számos érmet zsebelhettek be a 200, 500 és 2000 méteres futamokon egyaránt. A külföldi erőviszonyokat tekintve a szurkolók több alkalommal tapsolhattak az amerikai, a szingapúri és az új-zélandi csapatoknak.

Központi Gyógyszertár Vác

Az egy héten át tartó, jó hangulatú megmérettetések zárásaként először az ünnepélyes záróműsorral, majd a fergetegesnek ígérkező utcabállal búcsúztatták a hazai és külföldi csapatok a sárkányok hetét vasárnap este.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A VB első 500 m-es napján, csütörtökön a váci Dunai Sárkányok senior A open standard  kategóriában  aranyérmet, míg senior B mixed small kategóriában bronzérmet szereztek.

A sárkányhajó világbajnokság utolsó napja zajlott pénteken a Maty-éren, ahol fergeteges hangulattal zárult a négy napon át tartó Maty-éri küzdelmek sora. A Dunai Sárkányok csapata senior B women kategóriában bronzéremmel búcsúztatta a Maty-éri pályát.

Mozgalmas éjszaka után mozgalmas délelőttel folytatódott szombaton a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság. Egyetlen éjszaka alatt átköltözött a világbajnokság a Maty-éri pályáról a Tiszára, hogy Szeged belvárosát is megtöltse a lelkes hazai és nemzetközi szurkolók hangja.

A rendkívül erős mezőnyben a magyarok egy aranyéremmel gyarapították az eddigi érmek mérlegét, melyet a Dunai Sárkányok Vác csapata szerzett meg senior A mixed standard boatban. És erre rátettek még egy lapáttal: az utolsó futamon a váciak gyönyörű győzelmet arattak senior A openben standard hajóban és ezzel újabb aranyérmet szereztek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments