Felszereléseket kaptak a váci önkéntes tűzoltók

Korszerű személyi felszereléseket vehetett át a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület az elmúlt pénteken a városházán az Intertanker Zrt jóvoltából. A cég mintegy két millió forint értékben vásárolta a Hesztia Kft-től a tűzoltás során használható lábbeliket, ruházatot, sisakokat és egyéb kiegészítőket, amelynek révén a váci civil szervezet immár egy kategóriával feljebb léphetett, s már részt vehet közvetlenül a hivatásos tűzoltóság irányításával a katasztrófaelhárításban.

Fördős Attila polgármester az ünnepélyes átadáson kiemelte: ma az állam garantálja a polgárok biztonságát és az ennek érdekében tevékenykedő szervek kimagaslóan látják el a feladatukat. Köszönetet mondott azoknak, akik megalakították a Váci Mentő és Tűzoltó Egyesületet, s az is elismerést érdemel, hogy ehhez a hivatásos állomány támogatást nyújt. Kiemelte Kossa Györgynek, az Intertanker Zrt elnök-vezérigazgatójának személyes közreműködését az adományozásban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Központi Gyógyszertár Vác

Oláh Péter tű. alezredes, Pest megyei tűzoltó főfelügyelő a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy a helyben lakók önkéntes részvétele a nehéz helyzetek elhárításában mindig nagyon fontos. Követendőnek tartja a példamutatást, a szakmai felkészültséget és a folyamatos tanulást.

Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke példaértékűnek nevezte a váci önkéntes tűzoltók eddig tevékenységét. Az országban mintegy hétszáz önkéntes tűzoltó szervezet működik – jegyezte meg, ezek rendkívül nagy segítséget nyújtanak a hivatásos tűzoltóknak. „Nincs annál gyorsabb segítség, mint amit helyben tudunk adni veszélyhelyzet esetében” – tette hozzá.

Kossa György – aki tű. dandártábornok és évtizedekig dolgozott a tűzoltóként -, az adományozó Intertanker Zrt elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a cég társadalmi felelősségvállalásának része a jó kezdeményezések támogatása. Befejezésül sok sikert és kevés munkát kívánt mind az önkéntes, mind a hivatásos tűzoltóknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az adományt Ternay István, a VMTE elnöke vette át. Köszönetet mondott a nagylelkű gesztusért és bejelentette: tizenkét taguk sikeresen vizsgázott a negyven órás tanfolyamon. Ennek és a most átvett felszereléseknek is köszönhető, hogy ma már a harmadik kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy a városi hivatásos tűzoltóság irányításával közvetlenül részt vehetnek a vészhelyzetek elhárításában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments