Félpályás góllal szerezte meg a győzelmet a Vác FC a bajnoki szezon nyitányán

Balajti Ádám két góljával győzött a Vác FC labdarúgó csapata a Budafoki MTE ellen az NBII első fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az immár harmadik szezon óta albérletben, idegen pályán játszó futballcsapat helyenként jól játszva nyert 2-1 arányban a III. Kerület TVE  óbudai pályáján.

Fülledt, álmosító időben kezdődött a Vác FC szezonja: új edzővel, Zoran Szpisljakkal, és a tavalyi bajnokságban használt óbudai sportközpontban fogadta a Budafoki MTE csapatát. Az ellenfélnél ismerős arcokat is láthatott a Vácról idelátogató közönség: a korábban Olaszországban az Internazionale és az AC Milan csapataiban is megforduló, sződi származású Filkor Attila, valamint az egykor két szezonon keresztül Vácon játszó Margitics Andor is kezdőként lépett pályára a vendégeknél. A Budafok edzője ráadásul a szintén korábban Vácon futballozó Vitelki Zoltán.

A Kalap utcai létesítményben hamar lendületbe jött a Vác: gyors passzokkal és sok futással zavarták meg a budafoki védelmet, majd a 19. percben egy jogos 11-essel megszerezték a vezetést, Balajti Ádám gurított elegánsan a kapu jobb oldalába. Két perc múlva pedig már 2-0-ra vezetett a Vác: egy budafoki labdaeladás után Balajti szerezte meg a labdát a felezővonaltól néhány méterre, ahonnan elképesztő, ritkán látható nagy gólt zúdított az ellenfél kapujába. A közönség felállva tapsolta meg a szenzációs találatot szerző váci csatárt. A félidő további részében is a „hazai” csapat játszott jobban, így 2-0-val zárult az első játékrész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A második félidőre aztán nem sikerült átmenteni a formát: igyekezett a Vác, de nem volt igazán veszélyes támadása. A budafokiaknál viszont volt esemény bőven: a Pölöskeit a 16-oson belül a lelátóról szabálytalannak látszó mozdulattal szerelték, és mezhúzás miatt második sárga lappal ki kellett volna állítani Vankó Imrét, de a játékvezető szemet hunyt az eset felett. Vitelki Zoltán jó érzéssel le is cserélte a szabálytalan játékosát.

A végére aztán maradt még egy kis izgalom, a 4 perces hosszabbításban egy budafoki kísérletet a Vác kapusa, Halasi Péter úgy hárított, hogy az a levegőbe felperdült, majd a bal oldali kapufára pattant. Ezt követően pedig az elmélázó Búrány Zoltán tétovázását kihasználva Khiesz Kornél közelről a léc alá vágta a labdát, így alakult ki a 2-1-es végeredmény. Az eredmény ezután már nem változott: Vác FC – Budafoki MTE 2-1 (2-0).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért
A Vác FC csapata és edzője köszöni meg a szurkolók biztatását az NBII első fordulójában, a III. Kerületi TVE óbudai pályáján
A Vác FC csapata és edzője köszöni meg a szurkolók biztatását az NBII első fordulójában, a III. Kerületi TVE óbudai pályáján

Szeretnénk megismerni a véleményed munkánkról. Kérünk, válaszolj kérdéseinkre!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments