A váci sárkányok már készülnek a benhuri futamokra

Már nem kell sokat várni és elrajtol a nyár legszínesebb programja, a Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság, ahol 5 kontinens, 30 országának, 140 klubcsapata küzd azért, hogy felkerüljön a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyének dobogójára. A 6200 versenyző igazi erőpróba előtt áll, hiszen a sárkányhajózás színe-java ott lesz Szegeden, hogy bizonyítsák, ők a legjobbak. A váci Dunai Sárkányok tíz csapattal lesz ott a nagyszabású megmérettetésen.

A rendezvény most hétfőn egy fergeteges megnyitóünnepséggel kezdődik, ahol 18 órától a klubzászlók színkavalkádjában pompázik majd Szeged egyik legszebb pontja, a Klauzál tér. Innen egy látványos felvonulás keretében a résztvevő klubcsapatok levonulnak a rakpartra, hogy együtt csodáljuk Besenyei Péter műrepülő pilóta  Belvárosi híd alatti fergeteges légibemutatóját, mely megnyitja a Sárkányok hete programot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Központi Gyógyszertár Vác

Az egész héten ingyenesen látogatható versenyeknek először a Szegedi Olimpiai Központ, majd Szeged belvárosa ad otthont. Július 17-20. között a Maty-éri pályán szurkolhatunk a csapatoknak, ahol 8 órától folyamatosan zajlanak majd a versenyek egészen este 6-ig.  Az első két versenynap a 200 méteres távok teljesítéséről, míg a 19-20-i napok az 500 méteres távokról szólnak majd. A helyszínt az érdeklődők a bajai út felől tudják megközelíteni, ahol a parkolási lehetőség is biztosított.

A Sárkányok hete program csúcspontja azonban szombaton és vasárnap reggel 10 órától várja az érdeklődőket, amikor a verseny beköltözik Szeged belvárosába, hogy a 2000 méteres távokat, avagy más néven a benhuri futamokat 500 méter átmérőjű körpályán teljesítsék a legénységek.

A július 22-i versenyek után pedig a Sárkányok hete program egy feledhetetlen utcabállal folytatódik, ahol 21 órától Dj. Metzker Viktória gondoskodik az önfeledt hangulatról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

További információk és versenyprogram az esemény weboldalán olvashatók.  A verseny saját mobil applikációján pedig folyamatosan nyomon követhetőek az eredmények. Az alkalmazás letölthető a Google Playből és az App Store-ból: CCWC 2018. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments