Vigalom: Varga Miklós koncert az Európával

Lassan összeáll az idei Váci Világi Vigalom programja. Mint korábban megírtuk, a zárókoncertet az Irigy Hónaljmirigy fogja adni, de mellettük lesznek más sztárok is a fellépők között.


Varga Miklós is készül a váci szereplésre, s megígérte, hogy minden nagy slágerét hallhatja majd a nagyérdemű.

– Ön amellett, hogy a magyar rock egyik kiemelkedő énekese, a színházi világban is otthonosan mozog. Színpadi szerepei közül kit alakított a legszívesebben?

– Az egyik legkedvesebb szerep számomra az az ezredfordulón bemutatott Megfeszített című rockopera címszerepe volt.

– Színésznek vagy inkább rockzenésznek tartja magát?

– Inkább az utóbbi, inkább rockzenésznek.

– A XXVI. Váci Világi Vigalmon ön a Varga Miklós és a Band formációval áll majd a színpadra. Ettől függetlenül korábbi együttesei idejéből is hallhatunk majd számokat?

– Igen, júliusban valóban ezzel a zenekarral fogok fellépni, azonban a régebbi és az újabb formációval készített dalok egyaránt el fognak majd hangozni. Nekem tulajdonképpen minden időszakomban volt egy állandó zenekarom, tehát természetesen azok a dalok teszik ki a repertoár nagy részét, amelyeket a korábbi és a mostani zenekarokkal együtt készítettünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Esetleg rockoperákból is felcsendülnek majd bizonyos dalok?

– Persze! Hiszen az István, a király például nélkülözhetetlen, hogy megszólaljon egy ilyen koncerten. Továbbá a Honfoglalás című filmből is játszunk majd betétdalokat.

– Mennyire nehéz úgy összeállítani egy műsort egy fesztiválra, hogy elégedett legyen a fiatalabb és az idősebb közönségréteg is?

– Erről csak múlt időben tudok már beszélni, mert nem most lett összeállítva a műsor, hanem néhány évvel ezelőtt. És a közönség minden korosztálya nagy szeretettel fogadja, tehát az a tapasztalat, hogy nincsen semmiféle olyan korosztályi probléma, ami egyáltalán felmerülne.

– Ön szerint melyik számát várja legjobban a közönség?

– Egy olyan dalom van, ami a mai napig is, korosztálytól függetlenül megfogja a közönséget, ez pedig az Európa című dal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

– Van valamiféle kötődése városunkhoz?

– Abban a formában kötődöm Váchoz, hogy amikor a pályámat elkezdtem, akkor egy-két hétig Retzler Péterrel, az akkori Corpus zenekar vezetőjével voltak próbáink, és akkor nagyon úgy tűnt, hogy én ott fogok lehorgonyozni, de aztán megkeresett az akkor alakuló P. Box zenekar, ami egy óriási lehetőség volt számomra, és ezért nem jött össze Péterrel akkor az együttműködés. Viszont az elmúlt években újra együtt dolgozunk és a mai napig nagyon jól együtt tudunk működni.

– Mikor lépett fel utoljára városunkban?

– Talán tavaly vagy tavalyelőtt. Elég gyakran kapok szerencsére meghívást, és mindig nagy örömmel jövök, mert nagyon jó közönség szokott ott várni – mondta befejezésül Varga Miklós. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments