Vigalom: Ken Hensly és az igazi hard rock Vácott

Az idei XXVI. Váci Világi Vigalom egyik igazi gyöngyszeme, hogy egy nemzetközileg elismert énekes is fellép a Duna-parti nagyszínpadon. A vigalmi fellépőkről közölt interjúsorozatunk harmadik részében, Sipos Péter és Varga Miklós után ezúttal a világhírű Ken Hensley nyilatkozott.

Ön a rock élő legendája, a Hammond-orgona mestere, aki már többször megmutatta Magyarországon, hogy milyen is az igazi hard rock és a Hammond-orgona megbonthatatlan egysége!

– Alázatosan köszönöm a kedves szavakat.

Vácra a Cry Free nevű magyar együttessel érkezik. Mióta zenélnek együtt?

– Korábban többször is játszottunk együtt, amikor Magyarországon jártam, és nem tudtam a Live Fire-t magammal hozni. Kiváló emberek, keményen dolgoznak, és nagy tiszteletet mutatnak a számok múltja iránt, amiket együtt játszunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A koncerten a nagy Uriah Heep slágerek, a szólókarrier számai, illetve a mostani formációval kiadott lemezek dalai egyaránt hallhatóak lesznek?

– Amennyire csak lesz rá időm!

Ön szerint a mai világban a fiatalok részéről van még igény a hard rock zenére vagy csak az idősebb rockerek járnak nosztalgiából meghallgatni fiatalkori kedvenceiket?

– Jó kérdés… A fiatalokat egy előregyártott és egysíkú popzenével tömik, erre nagy hatással vannak az úgynevezett tehetségkutatók. Viszont nehéz lenne ezt a korosztályt hibáztatni ezért, mivel az interneten és az okostelefonokon keresztül ez az, ami könnyen elérhető. Nem is tudnak a klasszikus kemény rockról, amíg a szüleik meg nem mutatják azt nekik… Erre azonban már többször láttam példát a saját szememmel!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Ismer-e magyar rock együttest?

– Természetesen! Cry Free!

Hallott-e vagy hallgatott-e valaha magyar zenét?

– Nem sokat eddig, de majd szeretnék.

Ön többször koncertezett már hazánkban, ilyenkor van ideje szétnézni egy kicsit vagy csak a fellépés idején tartózkodik nálunk?

– Hmmm. Tudom, hogy rengeteg városban jártam, amik gyönyörűek, de őszintén megmondom, engem nem igazán érdekel a városnézés.

Mégis mi tetszett legjobban Budapesten?

– Az előző kérdés alapján: nem annyira érdekel az építészet, ugyanakkor nagyon tetszenek a gyönyörű tájak. Természetesen, ahogy Budapesten járok, látom a híres épületeket, szobrokat, hidakat is, de a kedvenceim még mindig az emberek, és az, hogy mennyire imádják a zenét. Ez tényleg ugyanolyan mindenhol, akárhova is megyek!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Étkezéseknél kipróbált valamilyen magyaros ételt, például gulyást, lángost, töltött paprikát, pörköltet, halászlét, somlói galuskát? Ha igen, hogy ízlett?

– Természetesen, igen. És imádom mindet. Akárhova is menjek, igyekszem megkóstolni a helyi kajákat és a konyha ízeit.

A váci fellépés alatt lesz ideje egy kicsit szétnézni a fesztiválon, meghallgatni egy-két koncertet?

– Nem vagyok benne biztos. Az útitervemtől függ. Tudom, hogy Lengyelországból jövök, tehát az a nap kemény lesz, szóval meglátjuk, hogy mikor kell továbbmennem. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments