Váci tűzoltók voltak a legjobb gépjárművezetők

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek. A dobogó legfelső fokára váci tűzoltók állhattak fel!


A zsámbéki Driving camp vezetéstechnikai centrumban június 5-én megrendezett országos közlekedésbiztonsági verseny döntője végeztével a legjobb tűzoltó gépjárművezető cím a váci hivatásos tűzoltókhoz került Sinka Csaba és Plahi Zsolt címzetes főtörzsőrmesterek sikereként, ügyintézői kategóriában pedig Veszprém megye bizonyult a legjobbnak.

Központi Gyógyszertár Vác

A verseny tavaly a hagyományteremtés céljával indult, azért, hogy létrejöjjön egy olyan, a gépjárművezetést népszerűsítő versenysorozat, ami ráirányítja a figyelmet a balesetmentes vezetés fontosságára. A versenyfeladatok megoldását követően dőlt el, hogy idén ki érdemli meg a Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018, valamint a Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018 elismerő címet – tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Az országos döntőbe a készenléti szer gépjárművezetői, valamint személygépjármű ügyintézői kategóriában összesen hatvanan jutottak be, a teljes versenysorozatban összesen nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat a többi indulóval.

A résztvevők elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, a szervezők ezeket úgy állították össze, hogy igazodjanak az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetekhez, mutassák meg azok elkerülésének lehetőségeit, így például a versenyzőknek bizonyítaniuk kellett, mennyire ismerik az elsőbbségadás és a megkülönböztető jelzés használatának szabályait, milyen ügyesen tolatnak, manővereznek szűk helyen, vagy tudják uralni járművüket, ha hirtelen, éles kormánymozdulatra van szükség.

Az országos döntőn a Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018 címet Pest megye nyerte el, megelőzve Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. A Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018 elismerő cím Veszprém megyéhez került, a második legjobb teljesítményt a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ nyújtotta, a harmadik helyezett pedig Békés megye lett. (fotó: PMKI Vác HTP) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments