Váci dragonosok Eb előtti utolsó erőpróbája

A június igazán gazdag időszak a sárkányhajósok számára, hiszen a győri sárkányhajó fesztivál után június 8. és 10. között már Fadd–Domboriban mérkőznek meg ismételten a csapatok, köztük a váciak is.  A három napos versenyfutamokon valamennyi korosztály képviselteti magát, hiszen az U18, premier, senior„A” és „B” korosztályban is vízre szállnak a sárkányhajósok. 


A dunai holtág nyugodt vize június 23-án is felbolydul majd, hiszen a 12,5 m hosszú hajókülönlegességek ekkor is birtokba veszik a vizet. Mind a két verseny egyben válogató is az augusztusban Németországban megrendezésre kerülő 13. EDBF Nemeztek Közötti Európa–bajnokságra.

Központi Gyógyszertár Vác

A júniusi versenynapokkal, a magyar bajnokságok az utolsó komoly megmérettetések a hazai csapatok számára a július 17. és 22. között megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság előtt. E kiemelt sportesemény igazi különlegessége lesz a nyári szezonnak, hiszen a 2000 éves keleti hagyományokkal rendelkező sportág hosszú évek alatt a világ több kontinensét is meghódította. Európán és azon kívül is rengeteg erős klub alakult, akik mind az érmekért és a sikerért lapátolnak majd Szegeden, csakúgy, mint a 2013-ban nagy sikerrel rendezett, nemzetek közötti világbajnokságon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség azóta is magas színvonalon szervezi és irányítja a hazai klubok, szabadidős csapatok és sárkányhajós közösségek életét. A június 8. és 10. között zajló futamokon a csapatoknak a pénteki 2000, a szombati 200 és a vasárnapi 500 méteres távokat Szegeden is kiváló időeredménnyel kell majd teljesíteniük, ha dobogóra szeretnének kerülni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments