Szobon dicsérték a váci pedagógusokat is

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az idei költségvetésben 2010-hez képest 550 milliárd forinttal több jut az oktatásra, ami a GDP 1,5 százaléka – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Szobon. Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Váci Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén elmondta, hogy az oktatásra fordított teljes összeg a nemzeti össztermék 5,2 százaléka, míg ez az arány az Európai Unióban 4,9 százalék. 

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy többet fektetünk a jövőbe, aminek az egyik, nem elhanyagolható része a pedagógusok által hazavitt bér. Több ezerrel jelentkeznek többen ma pedagógusnak, mint korábban – közölte.

Központi Gyógyszertár Vác

Az államtitkár kiemelte, hogy mára négyezerrel több pedagógus került be a rendszerbe, ennek révén csökkent az egy pedagógusra jutó gyermekek száma. Míg 2010-ben 11,5 diák jutott egy pedagógusra, ma 10,3. Az Európai Unióban ez a szám 13,9, a visegrádi országokban pedig 12,6 – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Rétvári Bence kitért arra, a kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy az iskolák az eddigi 10 százalék helyett 20 százalékkal térhessenek el a kerettantervtől, ami nagyobb szabadságot ad a helyi igények kielégítésére.

Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, egy pedagógus számára a legszebb elismerés az, amikor évekkel később csillogó szemmel köszöntik a régi tanítványok és hálásan emlékeznek az iskolában töltött évekre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments