Székelyekkel együtt emlékeztünk Trianonra

A trianoni évforduló, az Összetartozás napja volt az apropója a Székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Klubja női kórusa rövid látogatásának városunkban, hiszen hiába választanak el a határok, de lélekben újra össze nő, ami összetartozik. Testvérvárosunk dalosai nem jöttek üres kézzel, az Elindultam szép hazámból című gyönyörű népdal, petki népdalcsokor, illetve Bán Miklós két szólamra írt népdalfeldolgozásai csendültek fel a városközpontban, Fördős Attila polgármester vendégköszöntő szavai után.


Hazafias versekkel tarkította műsort Gajewszki Klára, Palatka Gyöngyvér és Bálint Zsófia Kamilla adta elő, aki a fiatal nemzedék üzenetét méltón tolmácsolta a váci alkalmi közönségnek. Székely népdalt énekelt Biró Erzsébet és Simon Edit.

Központi Gyógyszertár Vác

Váci kérésre felcsendült a Hargitai fecskemadár című népdal is, majd a Székely Himnusszal zártak. A polgármester ezután meghívta a vendégeket a városháza dísztermébe, ahol rövid ismertetőt tartott városunkról és ajándékba Vác történetét bemutató könyvet adott a székely vendégeknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments