Jézus ruháját öltötték magukra az új énekesek

A püspöki palota kertjében Beer Miklós megyéspüspök beöltöztette énekkari liturgikus ruháikba a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait és a Váci Székesegyházi Kórusiskola elsős kórusosztályát. A kórusiskola harmadik osztályos diákjai pedig hűségük jeléül Krisztus keresztjét kapták.

A nemrég megtartott ünnepségen vette át oklevelét a Váci Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyam végzőse is – tudósít az egyházmegye honlapja. A három zenei intézmény tagjai apostoli feladatot látnak el a püspöki székhelyen és mindenhol, ahol küldetésük alkalmával megszólalnak.

Központi Gyógyszertár Vác

„A kóruséneklés és a kántori hivatás gyakorlása által Isten sokakat megérintett már rajtuk keresztül. A beöltözési szertartás alatt a székesegyházi kórusok és a kántorképző növendékei együtt énekeltek” – olvasható a beszámolóban.

Varga László atya, a Székesegyházi Kórusiskola vezetője, a kántorképző igazgatója, a váci székesegyház karnagya bemutatta a beöltözésre készülő gyermekeket és felnőtteket. Elmondta, hogy „Jézus ruháját” azért öltik magukra, mert szeretnének hasonlóvá válni hozzá. Ezért teszik le, illetve újítják meg ilyenkor minden évben fogadalmukat is: „minden lehetőt megteszek, hogy másokon segítsek”.

Beer Miklós püspök szenteltvízzel meghintette a ruhákat, kereszteket és gallérokat, aztán a szülők segítségével egyenként öltöztette be a kórusiskola kis énekeseit, majd a felnőtt énekkarosokat és kérte őket, hogy ígérjék meg Isten és a hívő nép színe előtt, hogy a rájuk bízott liturgikus szolgálatot lélekkel, áldozatkészen és hűséggel fogják végezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A főpásztor örömét fejezte ki, hogy újra együtt ünnepelhet a régi énekesekkel és köszöntötte az új, beöltözésre készülő, székesegyházi énekkarosokat. Példamutató életükön, templomi énekesi szolgálatukon keresztül sok ember talál majd rá a jövőben is Jézusra, énekükön keresztül pedig sugározzák továbbra is Isten jóságát, szépségét és szeretetét – mondta a váci megyéspüspök.

Ezt követően a Székesegyházi Kórusiskola énekesei szüleinek megköszönte, hogy elhozták gyermeküket a szolgálatra és megbíznak tanáraikban. Végül az oktatókhoz fordult és köszönetét fejezte ki, hogy segítenek a gyerekekkel megszerettetni a szent zenét, a szép éneklést és muzsikálást, hiszen a kórusiskolások az ének mellett hangszeres oktatásban is részesülnek.

„Hálát adok értetek és kérem, a Jóistent őrizze meg szívetekben a lelkületet, a hűséget és a szeretetet, legyetek önzetlenek, segítőkészek és figyeljetek egymásra” – buzdított a püspök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A megjelent énekesek együtt köszöntötték születésnapján megyéspüspöküket, aki éppen azon a napon töltötte be a hetvenötödik életévét. Majd szeretetvendégség vette kezdetét a püspöki palota kertjében, ahol tovább mélyültek az emberi, szakmai és baráti kapcsolatok a jelenlévők között.

A kórusok gyakran lépnek fel különböző rendezvényeken, pár éve Milánóban is szerepeltek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments