Izzadnak a váciak a vonatokon, már tudjuk, miért

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A villamosított esztergomi vonalra csoportosította át jó néhány FLIRT motorvonatát a vasúttársaság, aminek következtében több vonalon ismét hagyományos ingaszerelvények teljesítenek szolgálatot. A Magyar Idők Vác környéki olvasója arról számolt be, hogy az elővárosi vonatok többségét most légkondicionáló nélküli, korszerűtlen járműből állítják ki, ez pedig a nyári melegben kifejezetten rosszul érinti az utazókat.

Elszoktak a Vác–Szob elővárosi vonal utasai a régi ingavonatoktól, azonban az esztergomi vasútvonal – egyébként örvendetes – felújítása, villamosítása után ismét megtapasztalhatták, mi a különbség a FLIRT és a MÁV régi személykocsijai között. Laptársunk egyik olvasója, aki naponta ingázik Vác környéki otthona és budapesti munkahelye közt, elkeseredetten tapasztalta, hogy a legnagyobb hőségben kell légkondicionáló nélküli járműben utaznia.

Az utasok azt gyanították, hogy a korszerű FLIRT-ök a balatoni nyaralók örömére Siófok felé suhannak, de a vasúttársaságnál a Magyar Idők kérdésére azt mondták, hogy az esztergomi vonalra beszerzett FLIRT-flotta egységei korábban a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Vác vasútvonalakon jártak. Ezeken a vonalakon továbbra is rendszeresen közlekednek FLIRT motorvonatok – igyekeznek megnyugtatni olvasónkat –, de az utasok átmenetileg hagyományos, mozdonyból és kocsikból összeállított szerelvényekkel is utaznak a már megrendelt 11 darab emeletes KISS motorvonat ­2019-es forgalomba állásáig.

A több mint harmincesztendős ingázó vonatokon a levegő hőmérsékletét legfeljebb az ablakok nyitásával lehet szabályozni, az ülések a hőségben ragadósak, a mosdók évtizedek óta nem voltak igazán tiszták. Az emeletes KISS vonatok érkezésére pedig legalább egy évig kell vár­niuk a váci, szobi utasoknak. ♦

Vélemény írása Facebook profillal

1
Szólj hozzá!

avatar
1 megjegyzések
0 válaszok a témára
0 követés
 
a legtöbb reakciót kiváltó hozzászólás
legforróbb megjegyzéstéma
0 a komment szerzője
legutóbbi kommentek
  feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
anonim
Vendég

Gondolom az alábbi cikk idején a bejelentésen szónokló urak egyike sem sejtette még, hogy mi lesz pár hónap múlva a vonatozó váciakkal. Vajon a polgármesterünk által említett 6 ezer váci utas – és rajtuk keresztül a város lakosságának érintett nagyobb fele – mit szól ehhez? http://www.vaci-naplo.hu/2018/01/jovore-jonnek-az-elso-emeletes-vonatok-vacra/

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.