Elismerés Vácnak: tehetséggondozó önkormányzat

Minden tehetség a nemzet javát szolgálja, ezért az az ország, amely felismeri és segíti a tehetségeit, erős tud lenni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az Országos tehetséggálán, amelyen átadták a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat díjakat.


Rétvári Bence – aki városunk országgyűlési képviselője – arról beszélt, hogy minden magyar fiatal tehetséges valamiben, csak meg kell találni, hogy melyik területen. A díjazottak pedig a legjobbak a tehetségek felismerésében, hiszen képesek meglátni valakiben a szikrát és fáradhatatlan munkával segíteni a kibontakozását – méltatta az elismerésben részesülőket.

Központi Gyógyszertár Vác

Most végre ösztönözni is tudják a tehetségeket, már évi hárommilliárd forintból segítik őket a Nemzeti Tehetség Program keretében – emelte ki a parlamenti államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A Bonis Bona díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket – tudósít az MTI. A Tehetségbarát önkormányzat díjat pedig olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A kitüntetést idén Vác is megkapta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments