Szent Flórián Érdemérem a három bátor váci önkéntesnek

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület három tisztségviselő tagja – Lipták Dóra, Ternay István és Nagy Viktor -, akik segítséget nyújtottak a Dunakeszin történt cserbenhagyásos balesetnél, kitüntetést kapott a Magyar Tűzoltó Szövetségtől, mégpedig Szent Flórián Érdemérem formájában.

Mint megírtuk, április 20-án pénteken cserbenhagyásos baleset történt Dunakeszin a 2-es főút városi szakaszán. Egy idős asszonyt ütöttek el a zebrán. A Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület három tagja, akik éppen hazafelé tartottak autójukkal, kezdte meg a mentést. A rendőrök még az éjszaka elkapták a gázolót.

A gázolást után egy 26 éves fóti férfi az általa vezetett gépkocsival Fót területén több parkoló autónak is nekiütközött. A rendőrök ezek után fogták el majd állították elő a Dunakeszi Rendőrkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás. Az idős hölgy belehalt sérüléseibe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

– A nő nehezen kapott levegőt, ezért először megpróbáltam stabilizálni a fejét, hogy nehogy hátra csússzon a nyelve, és megfulladjon. Közben Nagy Viktor kollégám futott a felszerelésekért, Ternay István pedig fogta a néni egyetlen ép kezét, hogy nehogy még nagyobb kárt tegyen magában. Amikor szabad lett a légzése és megemeltem a fejét, akkor egy pillanatra kinyitotta a szemét. Kérdeztem, hogy érti-e amit mondok, nem tudott válaszolni, de látszott, hogy igen – mondta Lipták Dóra a balesetről.

A három bátor váci önkéntes május 5-én szombaton vette át az elismerést a Pilisszezentivánon megrendezett Országos Tűzoltó Napon Dobson Tibor tűzoltó dandártábornoktól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments