Nem csak a zsákos lombot, a gallyakat is elszállítják

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Két fontos témáról beszélt szerda délelőtti, a Széchenyi utcában tartott sajtótájékoztatóján Ferjancsics László önkormányzati képviselő. Szóvá tette, hogy a város díszének számító japán csereszenyfasor kezd elöregedni és bár megígérték az illetékesek, nem került sor az elszáradt ágak levágására, az elpusztult fák pótlására. Ez pedig most időszerű.

A másik téma ugyancsak a növényekhez kapcsolódik. Mint megírtuk, a városban egy nemrég aláírt szerződés alapján már a Zöld Híd Nonprofit Kft végzi a szemét begyűjtését, ebben a Váci Hulladékgazdálkodási Kft alvállalkozóként vesz részt. A képviselő szerint a váciak nem tudják, hogy nem csak a zsákba gyűjtött lombot és füvet, hanem az összekötegelt faágakat is elszállítják gyűjtési napokon.

„A korábbi években megszokott volt, hogy a zöldhulladék első elszállítási időpontja március végére vagy április elejére esett. Sajnos az idén már a szállítási napokon is spórolnak, így eshetett meg, hogy csak május első hétvégéjén lesz zöldhulladék szállítás” – mondta a képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

„A zöldhulladék kérdéskörben azt tapasztaltam, hogy nem mindenről tájékoztat a szolgáltató. Már többször kértem, hogy biztosítsák annak a lehetőségét is, hogy a lakosság ne csak zsákokban, hanem kötegelve tehesse ki a levágott gallyakat a szállítási napokra. Nos, végre ez a lehetőség is megadatik, így én tájékoztatom a váciakat arról, hogy maximum 1 köbméter térfogatú, 1,5 méter hosszú és legfeljebb 6 cm átmérőjű gallyakat és ágakat is kitehetnek, amelyeket legalább egy helyen össze kell kötniük. Biztatok mindenkit arra, hogy a jövőben ne tömködje a gallyakat a most már pénzbe kerülő zsákokba, hanem kötegelve helyezze ki azokat” – tette hozzá Ferjancsics László.

A hír igaz, a szerződésben ezt a lehetőséget is rögzítették – tudta meg szerkesztőségünk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments