7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Újabb lépést tett a Duna-Dráva Cement Kft. fenntarthatósági céljainak eléréséért. A nemrég véget ért környezetvédelmi beruházásukat ünnepélyes keretek között avatták fel a Váci Cementgyárban. A projektnek köszönhetően a régió lakóinak életminősége is javulni fog.

A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi működése során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre. Anyavállalata, a HeidelbergCement Group 2030-as fenntarthatósági törekvései határozzák meg stratégiájának legfontosabb irányait; mint például az ökológiai lábnyom csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése.

A 2016 és 2018 közötti időszak egyik legfontosabb eseménye az a 7 milliárd forintos beruházás volt, amelynek köszönhetően a korábbinál is korszerűbb körülmények között folytathatják majd gyártási tevékenységüket, szem előtt tartva mindenekelőtt a környezet megóvását.

A modernizációnak köszönhetően a gyár porkibocsátása minimális szintre csökkent, miközben klinkergyártó kapacitása és üzembiztonsága is növekedett. Mindezek hozzájárulnak a fenntartható cementgyártáshoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A modernizáció fő célja a korábban használt elektrofilter korszerű, úgynevezett zsákos filterre cserélése volt. A filter felel ugyanis a kemencevonal portalanításáért. Az új szűrőrendszer előnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. Ezáltal a DDC tovább minimalizálja a már korábban is alacsony szintű porkibocsátását. Beremendi Cementgyárukban már közel egy évtizede ezt a technológiát alkalmazzák, és a tapasztalatok szerint Vácott is hasonló módon tudnak majd hozzájárulni a környezet védelméhez.

Május 18-án ünnepélyes átadó keretében avatták fel a modernizált cementgyárat. A gyárlátogatással egybekötött eseményen a résztvevők megismerhették a környezetvédelmi beruházás hátterét, folyamatát és eredményét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments