VÁLASZTÁS 2018: A baloldal beállt Matkovich Ilona mögé

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Egy jelölt mögé álltak be a baloldali pártok a váci választókörzetben: a demokratikus ellenzék közös jelöltje Matkovich Ilona az LMP – Új Kezdet támogatásával indult, mostantól viszont már a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt és a Momentum támogatását is élvezheti Pest megye 4-es választókerületben. 

„Három hónapos munka, rengeteg kávé és pogácsa fogyott ebben a szobában és sokáig úgy tűnt, hogy nem fogunk eredményre jutni, de azt tudom mondani, hogy a józan ész végül is mindenki felett győzött. Sok munka van emögött, hogy itt most egymás mellet állhatunk és van is mit bejelenteni” – mondta Rozmaring Sándor, az Együtt helyi elnöke.

 

A megjelentek egyúttal a Momentum visszalépését is deklarálták. Az Együtt jelöltje, Jakab Zoltán viszont bejelentette: a párt listájának megmentése érdekében a szavazólapon rajta lesz a neve, viszont azt kérte, hogy helyette az LMP-s Matkovich Ilonát támogassák vasárnap.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

„Az Együtt sok helyen visszalépett az országban, jelen pillanatban a választási törvényből fakadó 27 egyéni országgyűlési képviselői helye már tovább nem csökkentethető, hiszen ez a listát veszélyeztetné, amit a párt nem engedhet meg magának. Én magam sem tehetek olyan nyilatkozatot, hogy ezért én visszalépek. Ennek ellenére továbbra is azt kérem a választóktól, hogy az egyéni jelöltre adott szavazatokat adják ebben a választókerületben a legesélyesebb jelöltnek, Matkovich Ilonának, de a másik szavazatukkal támogassák az Együtt listáját,  hiszen a pártunk életben maradásához, illetve a parlamentbejutáshoz erre szükségünk van” – indokolta döntését Jakab Zoltán.

Ezzel az összefogással illetve a visszalépésekkel Matkovich Ilona most vasárnap az LMP-nek az Új-Kezdetnek , a Dk-nak az Együttnek, az  MSZP-nek, a Párbeszédnek és a Momentumnak a színeit képviseli a szavazólapokon. A visszalépő pártok egyéni jelöltjei ugyanakkor azt kérték a szavazóktól, hogy a második ikszet az összefogásban résztvevő pártlistákra húzzák be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a jobbikos Fehér Zsolttal egyeztetéseket kezdeményeznek a lehetséges visszaléptetésről – erre egyébként szombat 11 óráig van lehetősége a jelölteknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments