Új módszerrel büntetik az autósokat a rendőrök: kivédhetetlen

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A civil rendőrautókba telepített kamerákkal azonnal rövidre lehet zárni a szabályszegések elkövetése után esetlegesen felmerülő kételyeket. Félhetnek a vezetés közbeni telefonálók, a leállósáv-használók és a záróvonalat átlépők.

A civil, azaz a rendőri jelleget nélkülöző szolgálati gépjárművekbe szerelt kamerák, illetve az általuk rögzített felvételek, a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmények, szabálysértések bizonyítását támogatják. A rendőrök azokat, akik megszegik a közlekedési szabályokat, meg is állítják.

Így például, azokat az autósokat, akik szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, nem használják a biztonsági övet – írja a police.hu.

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén, a kamerafelvételek alapján 2018 márciusában összesen 31 alkalommal intézkedtek a járőrök. A legtöbb esetben a vezetés közbeni telefonálás, záróvonal átlépése, elsőbbségi szabályok megsértése, irányjelzés elmulasztása miatt, vagy éppen a rakomány nem megfelelő rögzítése miatt állították meg a járművezetőket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A rendszerbe állított kamerák elsődleges célja a szabályszegők kiemelése a forgalomból, ezáltal a közlekedés biztonságának javítása.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei 2018. március 27-én 14 óra körül vették észre, hogy egy autón nincs első rendszám, a hátul ülő két gyerek pedig nincs bekötve, illetve nem védte őket semmilyen biztonsági rendszer. A járőrök ekkor hang és fényjelzést használva felfedték rendőri kilétüket, de a sofőr ki akart bújni az intézkedés alól, ezért tovább hajtott. A férfi többször túllépte a megengedett sebességet, figyelmen kívül hagyta a tilos jelzéseket, felhajtott a járdára, ahol kis híja volt, hogy el nem ütött egy babakocsit toló nőt és a mögötte sétáló asszonyt.

A rendőri intézkedés eredményeként megállított és elfogott 24 éves miskolci férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrkapitányságra előállított férfi gyanúsítotti kihallgatásán többek között elmondta, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, de valamelyest ismeri közlekedési táblákat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Miskolci Rendőrkapitányság a 24 éves Zs. Józseffel szemben közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a legjobb baleset-megelőzés, ha betartjuk a szabályokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments