Száz településen elmarad a lomtalanítás, Vácott lesz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Hiába várják a lomtalanítást 100 magyarországi településen, a gyűjtőautó idén nem érkezik majd. Már az érintett önkormányzatokat is értesítette a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. arról, hogy idén nem tud lomtalanítást végezni az illetékességi területe alá tartozó településeken, egyebek között Vácdukán, Sződligeten, Sződön, Pencen, Kosdon, Kismaroson, Csörögben. Az ok mondhatni prózai: nem bírnák a kukásautók.

A dologra a Világgazdaság kérdezett rá a cégnél, amely nem is titkolta, hogy a gyűjtőautók műszaki állapota miatt volt kénytelen lemondani idén a lomtalanítást száz településen. A lapnak küldött válaszukban leírják, hogy 99 településen végeznek hulladékgyűjtést 43 gyűjtőautóval, melyek közül 13-at bérelnek.

Az autók átlagéletkora 11 év, állapotuk pedig annyira leromlott, hogy a napi kommunális hulladék-gyűjtést is nehezen teljesítik, és félő, hogy a nagyobb igénybevételt jelentő vegyes hulladék gyűjtése és tömörítése közben egyszerűen tönkremennének a kocsik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Vácott nemrég kezdődött a lomtalanítás, amelyet a Váci Hulladékgazdálkodási Kft szervezett. Az utolsó menetre most, a hét második felében kerül sor: a III. körzetben, a vasútvonal és az M2-es főút közötti területen április 19-21. között kell kirakni a kacatokat. A csütörtöki és pénteki napokon 14 óráig, szombaton 11 óráig lehet kitenni a lomot.

A város közigazgatási területén továbbra is sok az illegálisan lerakott szemét. Mint a Váci Napló többször is megírta, ennek egyik legfőbb oka, hogy bár elkészült, de még sem vették használatba a város határában felépített hulladékudvart, ahol bárki bármilyen hulladékot leadhatna. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments