Sötétítő függönyöket varrtak a kórháznak a baptisták

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Váci Baptista Gyülekezet sötétítő függönyökkel szépíti a váci kórházat. A gyülekezet az imaház falain kívül is sok szolgálatban vesz részt, aktív szereplője Vác mindennapi életének. A Jávorszky Ödön Kórházzal való kapcsolata és együttműködése is évek óta kiváló.

Jótékonykodásuk célja az volt, hogy a fekvőbeteg osztályok komfortfokozatát tovább javítsák azokkal a sötétítő függönyökkel, amelyekre a pénzt széles körű civil összefogással teremtették elő, a varrását pedig egy helyi vállalkozó, az Aphrodite Textilház támogatta.

Korábban a belgyógyászati osztályra, idén pedig a traumatológiai osztályra került 53 darab napvászon sötétítő függöny, melynek értéke milliós nagyságrendű. Meláth Attila baptista lelkész és Brezovszky Mária gyülekezeti tag és önkéntes beteglátogató az átadáson arról beszéltek, hogy ezúton is szeretnék megköszönni és kifejezni az osztályon dolgozók áldozatos munkáját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Ugyanakkor bejelentették, hogy a Vox Humana énekkar fennállásának 80 éves évfordulója alkalmából, december 15-én jótékonysági koncertet szerveznek majd, melynek bevételét szintén az egészségügyi intézménynek ajánlják fel.

A kórház részéről dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, Kárpáti Zoltán ápolási igazgató, dr. Horváth Tamás osztályvezető főorvos, dr. Madár Tamásné osztályvezető főnővér, és az osztály munkatársai köszönték meg az ajándékot. Kárpáti Zoltán arról beszélt, hogy a baptisták mindig csendben jönnek: nem harsonával és kürttel, mint a képmutatók, akik adományt hoznak, hanem úgy viselkednek, ahogy a hitük tartja.

Úgy fogalmazott, hogy ennek az adományozásnak azért kell nyilvánosságot kapnia, mert ez az adomány tulajdonképpen kettő az egyben. Egyrészről a betegek komfortérzetét javítja, másrészt ez az átadás olyan értékeket jelképez, ami a mai világunkban iránymutató: a szolidaritás és a figyelmesség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments