Pályavizsgát tett a kisvasút napelemes motorkocsija

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Március 28-án az Ipoly Erdő Zrt. mindkét napelemes motorkocsija sikeres pályavizsgát tett a Márianosztra – Nagybörzsöny vonalszakaszon – olvasható a Királyréti Erdészet Facebook oldalán. A sikeres vizsga után még meg kell várnunk a pecsétes papírt, de várhatóan májustól rendszeresen lehet rajta utazni – teszik hozzá.

Öt évvel ezelőtt állt szolgálatba a Királyréti Erdei Vasút akkori legújabb járműve, a napelemekkel működő elektromos motorvonat, amelyet az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészetének megbízásából a kisvasutat is üzemeltető Börzsöny 2020 Kft., valamint a Hungarotrain Kft. és a GanzPlan Hungária Kft. közösen fejlesztett ki.

A különleges jármű borús időben és erdei körülmények között is képes a tetejére szerelt napelemek és a fékekből visszanyert energia segítségével közlekedni a kisvasút vonalán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A friss bejegyzés szerint a napelemes motorkocsi a tervek szerint nem a menetrend szerinti szerelvényt helyettesíti – ehhez kicsi a 32 fős befogadóképessége -, hanem vagy azzal együtt megy majd, vagy különjáratként kérhető. „Mivel az érdeklődés igen nagy iránta, ezért szeretnénk egy bejelentkezési – regisztrációs rendszert kialakítani, hogy aki elsősorban a jármű kedvéért látogat meg bennünket, ne potyára jöjjön” – közölték a közösségi portálon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments