Nem váci ülhet be Gémesi György helyére

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Gémesi György nem ül be a parlamentbe. Az Új Kezdet és az LMP választási együttműködésének köszönhetően listán bejutott a parlamentbe, de inkább városvezető marad. Korábban találgatások indultak el és szóba került, hogy Gémesi György helyett a választáson jól szereplő váci Matkovich Ilona ülhet majd be a T. Házba.

Nem lesz országgyűlési képviselő, megtartja gödöllői polgármesteri tisztségét Gémesi György. Gödöllő polgármestere pénteken bejelentette, hogy felveszi ugyan a képviselői mandátumát, és részt vesz az alakuló ülésen is, de a polgármesteri és az országgyűlési képviselői tisztsége közti összeférhetetlenséget a törvényes határidőn belül feloldja – írja az MTI.

A parlamenti helyét Hohn Krisztina, a Baranya megyei Mánfa község polgármestere fogja átvenni, akit az Új Kezdet csütörtöki választmányi ülésén a három legeredményesebben végzett jelöltjük közül titkos szavazással választottak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A Pécs és Komló közt fekvő kistelepülés polgármestere az Új Kezdet alelnökeként kapta meg csütörtökön este a bizalmat két másik jelölttel szemben. Hohn Krisztina lesz a nyolcadik baranyai országgyűlési képviselő a 2018. május 8-án megalakuló új magyar parlamentben. (képünkön az LMP parlamenti frakciójának tagjai – még Gémes Györggyel)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments