Lovagkeresztet vehetett át a minisztertől Csermely György

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átadására kerül sor. A kitüntetéseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Csermely György táncművész, táncpedagógus, producer, a Váci Jeszenszky Balett alapító igazgatója.

A társulatot Jeszenszky Endre, Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével kitüntetett Nívó-díjas táncos, koreográfus, balettmester, a jazztánc magyarországi műfajalapítója hozta létre. Iskoláját 1955-ben alapította, a képzés központja 42 évig Budapesten volt, majd 1997-ben áthelyezte Vácra. A Jeszenszky Alapítvány elnöke volt alapításától 1992-től 1997-ig. A társulat művészeti vezetője volt 1993-tól, 2008-ban bekövetkezett haláláig, a váci oktatásban balettmesterként 1994-től 2004-ig működött közre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Nagymaros Város Képviselő-testületének döntése értelmében 2017-ben az alapító igazgató, Csermely György Nagymaros Város Díszpolgára lett. A megtisztelő címet hagyományosan augusztus 20-án, a város Szent István napi ünnepségének keretében adták át. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments