Illegális fémgyűjtésért büntetés és feljelentés

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak egy 48 éves férfival szemben, akinek telephelyén a nyomozás adatai szerint 2016. november 16-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak ellenőrzést. Ennek során a pénzügyőrök a telephelyen fémkereskedelmi engedélyköteles vegyes fémhulladékot – vörösrézkábelt, a környezetre veszélyes savas akkumulátort – találtak, valamint megállapították, hogy a férfi engedély nélkül végzett bontási tevékenységet és tárolta az ott található veszélyes hulladékot.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a telephely tulajdonosa ellen feljelentést tett a Váci Rendőrkapitányságon, amelyet követően a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az esetről 2016 decemberében a NAV is kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy pénzbüntetést is kiszabtak.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 48 éves férfi ellen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek küldte meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments