Helikoptert is bevet a rendőrség a hosszú hétvégén

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az ünnepek alatt országszerte fokozottabb ellenőrzés várható az utakon – mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője. Óberling József hozzátette: központi elrendelésű ittasság ellenőrző akciót idén nem tartanak.

„Csütörtök délutántól kezdjük a fokozott szolgálatellátást, a feladatunk elsősorban a közlekedés biztonságának a fenntartása azért, hogy mindenki elérje az úticélját” – mondta Óberling József. Ennek érdekében szolgálati helikoptert is bevetnek, melyről a budapesti térség gyorsforgalmi útjainak kivezető szakaszait figyelik. A második nagy bevetés hétfő délután lesz, hiszen akkorra várható még nagy forgalom, főként a nagyvárosok irányába.

A korábbi évektől eltérően idén központi elrendelésű ittasságellenőrzést nem tartanak, mivel tapasztalataik szerint ma már lényegesen kevesebben vezetnek ittasan járművet. Ha még is alkoholos befolyásoltság alatt lévő autóst találnak, a törvény szigorával csapnak le.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

„Ittas vezetőkkel szemben a rendőrség zéró toleranciát alkalmaz” – fogalmazott a főosztályvezető, aki szerint ennek visszaszorulása egyrészt a rendőri intézkedéseknek, másrészt az elmúlt tíz évben folytatott kommunikációnak köszönhető, mely során a sofőrök megértették, hogy az ittas vezetés rendkívül balesetveszélyes. „Ma már tudományosan alátámasztott tény az, hogy a legcsekélyebb mennyiségű alkohol elfogyasztása is káros hatással van a járművezetői képességekre” – hangsúlyozta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments