Rádióstúdiót kapott a főiskola püspöki áldással

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Rádióstúdió létesült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola Szent Miklós téri épületében. Beer Miklós váci megyéspüspök örömét fejezte ki a főiskola legújabb fejlesztése miatt és megáldotta a helyet, majd az Úristen áldását kérte a hallgatókra, oktatókra, valamint a jövőbeni rádiómissziós szolgálatra is.

A főiskola rektora, Libor Józsefné dr. a főiskolai hitéleti alapvetésekről beszélt, amelyek a katolikus értékek átadásán alapszanak. A katolikus lelkiség elmélyítésében és terjesztésében fontos szerepet tölt majd be az elkövetkező időkben a rádiós szolgálat – számol be a hírről az egyházmegye honlapja.

Az eseményen jelen volt továbbá a magyarországi Mária Rádió műsorigazgatója, Lépes Lóránt atya; a Mária Rádió regionális felelőse, Osvay Péter; a főiskola ifjúsági lelkésze, Sánta János atya, illetve tanárok és diákok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A főiskola a váci egyházmegye és a Mária Rádió együttműködésének köszönhetően egy komplett stúdió-berendezést kapott, amellyel a főiskolán folyó oktatás színvonalát kívánják emelni. Az intézményben a Mária Rádió Média és misszió címmel rádiós képzést nyújt.

A szabadon választható kurzuson lehetőségük van a hallgatóknak elsajátítani a rádiózás azon ismereteit, melyek segítségével nívós anyagokat tudnak majd készíteni, akár egy iskolarádió számára is. Korunk életének elengedhetetlen része az információátadás, így e lehetőséggel egy újabb eszközt nyújt a főiskola hallgatóinak és akár oktatóinak is, hogy a kor vívmányainak minél inkább meg tudjanak felelni.

A főiskola a kurzussal és a stúdióval a korszerű oktatás útján tett meg további lépéseket, a Mária Rádió pedig ezzel az együttműködéssel a helyi műsorkészítési kapacitását bővítette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments