Közel 200 millió forintot kapott a kormánytól Kismaros

VÁCI NAPLÓ/régió ♦ A kismarosi egészségház bővítésére és fejlesztésére, valamint a település járdáinak, külterületi útjainak és a polgármesteri hivatal épületének felújítására csaknem 200 millió forint kormányzati és pályázati támogatás érkezik – mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a fejlesztések a jól teljesítő magyar gazdaságnak köszönhetőek. Ezek az eredmények nem csak a nagy beruházásokban, hanem a kis települések folyamatos fejlődésében is jelen vannak. A kismarosi lakosok is hozzájárulnak az ország sikeréhez, így természetes, ha ők is részesülnek a fejlődésből, legyen szó a javuló utakról és járdákról, vagy a megújuló egészségházról.

A kismarosi egészségház bővítésére és fejlesztésére csaknem 80 millió forint jut, amelyből megvalósul a 40 éves épület teljes felújítása. A lakók modernebb és szebb körülmények között mehetnek majd háziorvoshoz, fogorvoshoz és a felújítást követően várhatóan a védőnői szolgálat is visszaköltözhet az épületbe. Az egészségház alkalmas lesz gyermekorvosi praxis befogadására és iskolaorvosi szolgálatra is, így a három gyermeknevelési intézmény központjában zökkenőmentes lesz az ellátás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A település belterületi útjaira és járdáira 15 millió forint jut, amiből a Liget utca, a Zrínyi utca és a Mátyás út járdáit újítják fel, összesen 1 km szakaszon, megkönnyítve ezzel a felújított óvoda és a felújításra tervezett bölcsőde elérését.

Neubauer Rudolf polgármester elmondta, a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése és az épülethez kapcsolódó zöldfelület felújítása 40 millió forintból valósul meg. 42 millió forint jut Kismarosra a Verőcével közösen pályázott külterületi útfelújításhoz, ezen felül a Jánoshegyi út felújítására még 20 millió forintot kap a település. ♦

Megjelent a Váci Napló legújabb száma!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments