Hamarosan elkezdődhet a váci mentőállomás korszerűsítése

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Mintegy 62 millió forintos kormányzati támogatásból újulhat meg a váci mentőállomás. A pénzt a kormány célzott támogatásként utalja át az Országos Mentőszolgálatnak – jelentetették be szerdán délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A munkálatok várhatóan még az idén megkezdődhetnek.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára több települési vezető, köztük Fördős Attila polgármester jelenlétében elmondta: az 1984-ben épített mentőállomás mára nagyon elhasználódott, ezért időszerű, hogy hozzákezdjenek a felújításához. A váci telephelyen egy esetkocsi, négy mentőautó és negyvenkét munkatárs dolgozik állandó jelleggel, s mintegy hetvenezer ember ellátásáról kell gondolkodniuk.

A járműállomány az elmúlt években megújult, de az épület állapota sok kívánni valót hagy maga után. A kormány ezért döntött arról, hogy saját forrásból 62 millió forintot ad a váci mentőállomás korszerűsítésére. Ebből a pénzből egyebek között rendbe teszik a garázsokat és az előttük lévő lebetonozott területet, megújul a mosó és az elektromos hálózat, s a belső tereken kívül a fűtést is átépítik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az államtitkár hozzátette: a mentőállomások fele, mintegy százkét létesítmény újult meg az elmúlt években és harminc új épült. Egy hónapja mutatták be az új munkaruhákat és az is jó hír, hogy január 1-től a mentős dolgozók mintegy tíz százalékos külön béremelést kaptak.

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: az elmúlt években 192 új esetkocsit érkezett és ezek azóta már munkába is álltak. Kormányzati pénzekből több településen hozzáláttak a mentőállomások felújításához. Szerinte a mentőszolgálat nagyot lépett előre ahhoz, hogy a XXI. századi igényeknek megfelelően működjön. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments