Választás 2018: Matkovich Ilona az LMP jelöltje

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vácon is egyre színesebbé válik a politikai térkép. Ez jó hír azoknak a választóknak, akik mindeddig nem találták meg azt a pártot, amelyről úgy gondolják, hogy az ő érdekükben politizálna a Parlamentben. Néhány napja megalakult a Lehet Más a Politika váci szervezete.

Az LMP látványosan erősödött az elmúlt hónapokban, és szövetségre lépett a Gémesi György vezette Új Kezdet Párttal. Velük közösen alkották meg programjukat, ennek középpontjában a vidékiek állnak. A vidék megtartó erejének növelése azért is kiemelt ügy, hiszen drámaian megnőtt az elvándorlás nem csak az elmaradott térségekben, hanem a mi megyénkben is – áll az új váci szervezet közleményében.

Vácon és környékén nem egy zöld politikust, hanem egy független személyt indít a Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt vezette párt a tavaszi országgyűlési választáson. Matkovich Ilona (képünkön balra), a SZAVAD Egyesület önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, megtiszteltetésként fogadta a megkeresést, és bízik benne, hogy független jelöltként való indulása összefogásra buzdíthatja az ellenzéki pártokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Matkovich Ilona azt is elmondta, habár nem párttag, azért indul az LMP listáján, hogy a ráadott szavazatokkal segítse a pártszövetség minél jobb szereplését.

– Én a politikát nem a harc, hanem az építkezés terepének tekintem, és kifejezetten hasznosnak tartom, ha pártok és civil szervezetek egy-egy jó ügyért együtt tudnak dolgozni – mondta a képviselő. Véleménye szerint, ha ez Vácon így volna, a város fejlődése sokkal gyorsabb ütemben haladna.

Bagi Márton, az új váci LMP szervezet vezetője (képünkön jobbra) turisztikai szakember, aki mint elmondta, azért jött haza Dublinból, mert szeretne részt venni tevőlegesen is a politikában, Vácon és környékén összehozni azokat a szervezeteket, amelyek a környezet megóvásáért, városszépítésért, a helyi fiatalok politikai közösséggé formálásáért akarnak tenni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

– Túlságosan nagy az apátia az országban, az emberek nem hisznek abban, hogy változást hozhatnak. Ennek változnia kell – mondta Bagi Márton.

Szerinte, a fiataloknak be kell szállnia a politikába, hogy beleszólásuk legyen, milyen városban akarnak élni, és szükséges egy állandó párbeszéd a városvezetés, a helyi pártok, a civil szervezetek és a városlakók között. Erre újszerű és meglepő akciók szervezésével kívánja felhívni a figyelmet az újonnan alakult szervezet vezetője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments