Ne menj suliba! – kötelező lesz az igazolás

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A diákok számára a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak lehetőséget a sztrájkolásra, ha emiatt hiányoznak, akkor a hiányzást igazolniuk kell – mondta a Magyar Időknek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke egy január 19-re hirdetett akcióról.

Diáktüntetés szerveződik január 19-re a Parlament elé „egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú, a való élet kihívásaira felkészítő oktatási rendszerért”. A szervezők arra szólítják fel a diákokat, hogy aznap délelőtt ne menjenek iskolába.

Rendszerszintű változásokat követelnek, annak érdekében, hogy a magyar oktatási rendszer a finnekéhez hasonlítson. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke a Magyar Időknek  azt mondta: a tanulók számára a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak ilyenfajta sztrájklehetőséget, vagyis a hiányzást igazolniuk kell.

Mint mondta, erre a szülőknek van lehetőségük, ha még nem használták fel azt a keretet, amelyet az iskola házirendje biztosít. Ha viszont a szülő nem igazolja a hiányzást, igazolatlan órának számít.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint nyitott kapukat döngetnek azok, akik változást szeretnének, mert Csépe Valéria miniszteri biztos vezetésével ez a munka folyik az új Nemzeti alaptanterv kidolgozása kapcsán.

„Ezt egyébként már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna csinálni, ahogy a finnek is belekezdtek vagy negyven évvel ezelőtt” – tette hozzá Horváth, aki szerint az oktatási tartalomfejlesztés területén zajló munkát nem lehet és nem is szerencsés tüntetésekkel siettetni. ♦

A magyarok negyede e-személyire váltott
Mikrofont szereltetnek minden EU-s autó utasterébe
Vélemény írása Facebook profillal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.