Ne menj suliba! – kötelező lesz az igazolás

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A diákok számára a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak lehetőséget a sztrájkolásra, ha emiatt hiányoznak, akkor a hiányzást igazolniuk kell – mondta a Magyar Időknek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke egy január 19-re hirdetett akcióról.

Diáktüntetés szerveződik január 19-re a Parlament elé „egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú, a való élet kihívásaira felkészítő oktatási rendszerért”. A szervezők arra szólítják fel a diákokat, hogy aznap délelőtt ne menjenek iskolába.

Rendszerszintű változásokat követelnek, annak érdekében, hogy a magyar oktatási rendszer a finnekéhez hasonlítson. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke a Magyar Időknek  azt mondta: a tanulók számára a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak ilyenfajta sztrájklehetőséget, vagyis a hiányzást igazolniuk kell.

Mint mondta, erre a szülőknek van lehetőségük, ha még nem használták fel azt a keretet, amelyet az iskola házirendje biztosít. Ha viszont a szülő nem igazolja a hiányzást, igazolatlan órának számít.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint nyitott kapukat döngetnek azok, akik változást szeretnének, mert Csépe Valéria miniszteri biztos vezetésével ez a munka folyik az új Nemzeti alaptanterv kidolgozása kapcsán.

„Ezt egyébként már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna csinálni, ahogy a finnek is belekezdtek vagy negyven évvel ezelőtt” – tette hozzá Horváth, aki szerint az oktatási tartalomfejlesztés területén zajló munkát nem lehet és nem is szerencsés tüntetésekkel siettetni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments