Két év alatt teljesen megújul a Reménység-pálya

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az utóbbi években rohamléptekben fejlődik a város sportélete, legalábbis ami a beruházásokat illeti. Két éve kezdődött a Szérűskertben egy új sportcsarnok építése, nemrég jelentették be, hogy kormányzati támogatásból egy nagy rendezvénycsarnok is épül ott, s szerdán az egyházi tulajdonban lévő Váci Reménység Egyesület által működtetett Kosdi úti pályán sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy újabb kormányzati forrásból egy korszerű sport- és szabadidő centrum épülhet.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: tavaly decemberben született meg a kormányzati döntés arról, hogy a Reménység mintegy 774 millió forintot kap a ma már erősen elhasználódott létesítmény átépítésére.

Teljes megújulásról van szó, hiszen a Kosdi utcai lelátó helyén egy korszerű, öltözőket, futófolyosót, lelátót is tartalmazó épületet emelnek. A mai pálya minden négyzetmétere gyakorlatilag megújul – tette hozzá az államtitkár. A fő cél, hogy ne csak a sportolók, hanem a szabadidejükben az aktív mozgást választók is bármikor használhassák a pályákat. A beruházás támogatásával egyben a fennállásának 95. évfordulóját tavaly ünneplő, nemzetközileg is sikeres egyesület eddigi tevékenysége, eredményei előtt is tiszteleg a kormány.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Mokánszky Zoltán alpolgármester szerint egy olyan atlétikai centrum jöhet létre hamarosan, amely lehetőséget ad majd az eddig is aktív sportélet ismételt fellendítésére. A beruházások jelzik, hogy Vác méltán viseli a Nemzet Sportvárosa kitüntető címet.

A Reménység egyesület nevében Moys Csaba elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak és Rétvári Bencének a támogatás megítéléséért. A dr. Vanyek Béla által 1922-ben alakított közösség 2022-ben így méltó körülmények között ünnepelheti meg majd századik születésnapját. Az elnök hozzátette: az egyesület a beruházás befejezése után az iskolákra építve szeretné fellendíteni a tömegsportot, sőt a határokon túlról is várnak majd fiatalokat.

Moys Csaba bejelentette: a munkálatok 2019 végére fejeződnek be. Akkor egy nagy avatóünnepséget terveznek és ennek keretében szeretnének új nevet adni a sportcentrumnak. Javaslatuk szerint az új létesítmény dr. Vanyek Béla nevét viseli majd onnantól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A beruházást támogatja a Váci Egyházmegye, mint tulajdonos is. Simon Mária főmérnök arról beszélt, hogy a döntés a város számára is nagy jelentőségű.

Egy kérdésre válaszolva Rétvári Bence megjegyezte: a 774 millió forintot január 3-án át is utalták az egyesület számlájára. Moys Csaba pedig kiegészítette: az előkészületek már megkezdődtek, így várható, hogy tavasszal a kivitelező kijelölése után sor kerül majd az első kapavágásra is. A környéken lakók véleményét is meghallgatva úgy döntöttek, hogy a Kosdi úti oldalon egy nagy parkolót alakítanak ki, illetve egy kapu nyitásával lehetőséget teremtenek a közeli vasúti P+R parkoló használatára is.

A munkálatok alatt a sportolók továbbra is meg tudják majd tartani edzéseiket, illetve ha ez nehézségekbe ütközik, a város a lehetőségekhez mérten más létesítményekben igyekszik helyet adni nekik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments