A Vox Humana volt karmestere az idei Lajtha-díjas

VÁCI NAPLÓ/MTI/kultúra ♥ A Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját Ménesi Gergely karmester, míg a Magyar Rádió és a kuratórium Lajtha-díját Mali Andrea, a Bartók Rádió gyártásvezetője, az MTVA munkatársa vehette át idén a Magyar Rádió Márványtermében tartott keddi ünnepi koncert szünetében.

A díjakat a Lajtha László Alapítvány kuratóriuma nevében Gyurkó Csilla, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nevében Medveczky Balázs televíziós és rádiós médiaszolgáltatási igazgató adta át. A Lajtha László Alapítvány díját minden évben olyan muzsikus, zenetörténész, pedagógus, kiadó kapja, aki sokat tett Lajtha László életművének megismertetéséért, a rádió díját pedig egy olyan rádiós szakember, aki elkötelezett a kortárs zene népszerűsítésében.

A Duna Szimfonikus Zenekar Ménesi Gergely vezényletével 2013-ban mutatta be Lajtha Sinfonietta vonószenekarra című művét. Tavaly Lajtha VI. szimfóniáját szólaltatta meg a Zuglói Filharmónia közreműködésével, majd Lajtha Capriccio című balettjének zenéjét vezényelte a Badora Társulat előadásán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Ménesi Gergely karvezetői és karmesteri diplomáit a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte meg 1994-ben és 1997-ben. 2000 és 2004 között a váci Vox Humana Kórust vezette, emellett 2000 és 2002 között szolfézst és zeneelméletet tanított a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Vonós Tanszékén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments