Elindult a Katolikus Karitász Egymillió csillag akciója

VÁCI NAPLÓ/MTI/régió ♥ Ismét elindult a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciója vasárnap kora este Győrben. Az akciót december 10-ig több mint kétszáz helyszínen rendezik meg országszerte: a települések főterein, adventi vásáraiban vagy templomok előtt a Karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt mécsesekből szívet vagy a Karitász jelét, a lángoló keresztet formálják meg, jelképezve a nélkülözőkkel, szegényekkel való sorsvállalást.

Az akcióval a társadalom peremére szorultakra hívják fel a figyelmet. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, győri megyéspüspök beszédében hangsúlyozta, hogy karácsonyra készülődve mindenkiben felerősödik az a képesség, hogy nemcsak önmagunkra, hanem másokra is odafigyelünk. A gyertyák tüze azt jelképezi, hogy „minden szívben felragyog a szeretet melege, a szeretet tüze”, s „minden szeretetcselekedet egészen biztosan meleget és meghittséget tud varázsolni”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mentés a Remete-barlangnál

Hozzátette: a Katolikus Karitász ezzel az akciójával azokra a „szemérmes szegényekre” figyel oda, keresi őket, akik a világ elől is takargatják szegénységüket.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója arról beszélt, hogy „minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért és vallomás a másikért”.

Az akcióban a karitász 12 egyházmegyei szervezete vesz részt. Az egész héten át tartó akció keretében a kiemelt programok között szerepel, hogy hétfőn a váci székesegyházban szegények szentmiséjét tartották, amely után hetven ajándékcsomagot adtak át rászoruló családoknak. Ezt követően gyertyát gyújtottak. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments