SZÍNHÁZ: üljünk be A padlásra

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Ugyan a fáradt napsütés még igyekszik minket meggyőzni az ellenkezőjéről, tagadhatatlanul közeledik a tél. Decemberben, ahogy hidegebbé válik az idő, és egyre hamarabb sötétedik, úgy lesz mind fontosabb a belső tűz életben tartása, az ünnepvárás. Ilyenkor különösen jó érzés elmenni a Váci Dunakanyar Színházba, ahol jóleső meleg, és bensőséges hangulat fogadja a nézőket.

December 9-én szombaton 19 órakor A padlás című musical kedves története, emlékezetes dallamai nem csak a gyerekeket, a felnőtteket is magával ragadja.

Az „Ég és föld között” elhelyezkedő padláson minden, de minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós egészen megszállottan dolgozik szu­perintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Például az ide tévedő négy szellem: a morcos Lámpás, a félénk, lírai Herceg, a szeretnivaló Kölyök és a néma, de jólelkű Meglökő, akik az örökre szépek birodalmába szeretnének eljutni Révész segítségével.

Nehezítő körülmény, hogy a rendőrség eközben a padláson rejtőző bűnö­zőt, Barrabást keresi a min­den lében kanál házmester, Témüller aktív közremű­ködésével. Mindebbe be­lekeveredik Süni, a fiatal, hegedülni tanuló lány is, aki Rádióst próbálja ráébreszte­ni, hogy az unokátlan, szil­vásgombóc szakértő nagy­mamán kívül mást is szeret, egész pontosan őt, csak egy kicsit másképp.

A padlás a Vígszínház legsikeresebb darabja, mely az 1988-as premier óta már túl van a 800. előadáson. A szövegkönyvet Horváth Péter, a közismert slágere­ket pedig Presser Gábor, a dalszövegeket Sztevanovity Dusán írta. A dalok közül több önállóan is sláger lett, ki ne ismerné például a Szilvásgombóc, vagy a Fény­év távolság című dalokat, amiknek már a címe halla­tán is beindul a láthatatlan lejátszó a fejünkben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A látványos, szórakozta­tó musicalben a Magyarock Dalszínház oszlopos tagjai szerepelnek. A társulat 2010 májusában mutatta be a da­rabot, melyet a mai kornak megfelelő környezetbe he­lyeztek úgy, hogy az eredeti mű ne sérüljön.

A félig me­se-félig musical 9-99 éves korig minden korosztály számára ajánlott, különösen ilyenkor decemberben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments