A Vác kiverte a Videotont, nézd meg a gólokat!

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Tele van a magyar sajtó a váciak bravúrjával. Rég nem látott nagy sikert ért el ugyanis a Vác FC NB II-es focicsapata. A tabella harmadik helyén álló gárda remek játékkal simán kiütötte a Magyar Kupából az NB I-ben listavezető Videotont.

Így a legjobb 32 között távozott a Magyar Kupából a Videoton. Kaptak egy hatalmas potyagólt is a Váctól. A meccset végignézte Georges Leekens új szövetségi kapitány is, aki nemrég azt mondta: az akarattal van baj a magyar fociban, és a gyilkos ösztönt akarja látni.

Hát most láthatta. A váci szurkolók – elég sokan elmentek a Budapesten, „hazai pályán” rendezett meccsre – mindenesetre jól szórakoztak.

A pályára küldött első osztályú játékosok összértéke hiába érte el a 2,5 milliárd forintot, a jóval szerényebb, 334 millió értékben játékosokat felvonultató NB II-es csapat már a 27. percben megszerezte a vezetést Tóth Gergely sarkazós góljával. Majd az ellenfele költségvetésének körülbelül 12 százalékából gazdálkodó klub a két Richárd, Zsolnai és Nagy révén megtriplázta előnyét. A több váci játékosnál is csaknem ötvenszer drágább, 373 milliós Marko Scsepovics tizenegyese a 90. percben csak a szépítésre volt elég.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

– Az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára, de ezt maximálisan kihasználtuk, és jó játékkal, korszerű kontratámadásokkal, illetve pontos befejezésekkel megérdemelt győzelmet arattunk. Óriási siker a továbbjutás, a váci futballtörténelem újabb fejezete íródott – mondta a váciak vezetőedzője, Horváth Károly a sportlapnak nyilatkozva.

– Nagyon jó ellenféllel találtuk szemben magunkat, ezért nem is vettük félvállról a mérkőzést. Ennek ellenére óriási védelmi hibákat követtünk el, elsősorban ezek miatt kaptunk ki, de nekem is megvan a felelősségem, mert több taktikai bakit is csináltunk – vélekedett Marko Nikolics, a Videoton trénere.

A gólokat az M4Sport összefoglalójában idekattintva megnézhetik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments