Veszélyben a gyerekek – most is figyelmeztetni kell őket

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Veszélyes mobilozni vagy zenét hallgatni közlekedés közben. Legutóbb egy fiatal lányt feltehetőleg azért ütött el a HÉV, mert zenét hallgatott miközben a HÉV vezetője fény és hangjelzéssel is próbálta figyelmeztetni.

Lehet, hogy sokan tudnak többfelé figyelni, de ez nem jellemző – mondta az InfoRádiónak Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője.

Ha közlekedünk, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetre – tette hozzá. Telefonálás vagy zenehallgatás közben nem halljuk a környező zajokat, így előfordul, hogy a halkan közlekedő zárt pályás járműveket észre sem veszik.

A pénteken megkezdődő őszi szünet idején sokkal több gyerek lesz az utcán napközben is, nagyon fontos, hogy a szülők erre odafigyeljenek, és megbeszéljék a gyermekeikkel, hogyan lehet mobiltelefont használni és zenét hallgatni utazás közben – figyelmeztetett az osztályvezető.

Járművezetőként is körültekintőnek kell lenni. Nem véletlen, hogy tilos lett a telefonálás vezetés közben – hangsúlyozta a szakértő.

Sok balesetnek oka, hogy a sofőr épp a GPS-t állította be, vagy telefonált, ezzel elvonva a figyelmét a közlekedéstől. Bár az ilyen hibákat nem szeretik bevallani, de az eljárás során általában kiderül. ♦

Gyerekekre veszélyes betegség terjed cseppfertőzéssel
Bűnmegelőzési tanácsok Halottak Napjára

Hozzászólások

Veszélyben a gyerekek – most is figyelmeztetni kell őket — 1 hozzászólás

  1. A napokban láttam, hogy valamelyik Dél-Ázsiai országban büntetik, hogy valaki csak a zebrán halad át, és közben használja a mobil telefonját. Nálunk pedig lazán még mindig az autóban is telefonálnak. Hát itt az eredmény. Civil szervezetek felvilágosító kampányára lenne szükség, hogy hagyják békén legalább a közlekedéskor a mobilt egy kis időre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.