Nem akarta ingyen bekötni a gázt a Tigáz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Tigáz földgázelosztó jogszerűtlenül járt el, amikor hátráltatta a szerződéskötést azokkal a fogyasztókkal, akik a július 1-jétől díjmentes gázcsatlakozások kiépítését kezdeményezték – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A fogyasztók folyamatos és biztonságos ellátása érdekében a hivatal határozatban kötelezte a céget, hogy az új csatlakozási szerződések tervezeteit 15 napon belül küldje meg az igénylőknek.

A földgázellátásról szóló törvény alapján 2017. július 1-jétől nem kell csatlakozási díjat fizetniük azoknak a fogyasztóknak, akik óránként legfeljebb 4 köbméter névleges teljesítményű fogyasztásmérő beszerelését, illetve az ehhez szükséges maximum 250 méter elosztóvezeték kiépítését igénylik.

A Tigáz földgázelosztó a hozzá érkező csatlakozási igényeket befogadta ugyan, de nem kötött a díjmentességi kategóriába tartozó, leendő felhasználókkal csatlakozási szerződést. A szolgáltató ezzel a magatartásával hátráltatta a gázcsatlakozások kiépítését és az újonnan épülő ingatlanok határidős használatbavételét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments