László Attila: „Bernd Storckkal nem vagyok elégedett”

VÁCI NAPLÓ/sport (Füzesi Bálint) ♥ Ezen a héten kedden a magyar labdarúgó-válogatott az utolsó világbajnoki selejtezőjén lép pályára. Az első meccsen a továbbjutásra esélyes Svájc otthonában játszottunk, majd Feröert fogadjuk. Lapunk állandó szakértőjének, az 1994-es váci bajnokcsapat technikai igazgatójának, László Attilának komoly emlékei vannak a svájciak elleni korábbi ütközetekről.

– A legutóbbi meccs előtt ötször játszottunk a svájciak ellen, én két mérkőzésnek lehettem részese a magyar válogatott menedzser-igazgatójaként – emlékezett László Attila. – 1997-ben Zürichben sajnos 1–0-ra kikaptunk, de még gól nélküli állásnál a volt váci csatár, Orosz Ferenc hatalmas lövést eresztett meg, amit a svájci kapus bravúrral tolt a kapufára.

Az őszi „visszavágón”, Budapesten pedig 1–1-es döntetlen született, pedig azt a találkozót könnyen megnyerhettük volna, hiszen Klausz László fejesével vezetést szereztünk, majd a 90. percben Nagy Norbert ziccert hibázott, az ellentámadásból viszont Svájc egyenlített. Zürichhez kapcsolatos további emlékem egyébként még, hogy az EB- és VB-selejtezők sorsolására oda kellett utaznunk, és olyankor kint élő öcsém, Levente segített nekem mindenben – mondta László Attila.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ez azonban már a múlt, szombaton megvolt az újabb Svájc elleni erőpróba. László Attila ritkán szokott pesszimista lenni, a szombati meccsel kapcsolatban azonban nem volt bizakodó már a mérkőzés előtt sem. Szerinte a sérültek miatt eleve hátrányból indultunk.

– Nekünk inkább az utolsó, Feröer elleni mérkőzésre kell koncentrálunk, hiszen ha ott nyerünk, akkor biztosan meglesz a harmadik hely. Ennek egy kötelező győzelemnek kell lennie, amely azért lenne fontos, mert így a következő sorsoláson a számunkra kedvező harmadik kalapba kerülhetnénk. A szövetségi kapitány, Bernd Storck munkájával azonban összességében nem vagyok elégedett, ha rajtam múlva, nem folytathatná – tette hozzá a szakember.

Kedden kiderül, hogy a svájci kudarc után – mint ismeretes 5-2-re kikaptunk – mire lesz képes ez a magyar csapat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments