Kiderült, mennyi lehet a váci parkolásban a díjkülönbség

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Gyors ütemben változnak a város közlekedési kapcsolatai és hasonló tempóban zajlik a belső utakon is az átalakulás. Az M2-es autóút szélesítése, a mélygarázs befejezése és ezzel együtt a parkolási rend újragondolása, valamint a Kosdi úti körforgalom folyamatos feladatokat ad egyrészt a képviselőtestületnek, másrészt a polgármesteri hivatal szakembereinek.

Fördős Attila polgármester szerint a vasútállomás korszerűsítése és a zónázó menetrend bevezetése jelentősen meggyorsította az utazást Vác és Budapest között, de ez csak részben tehermentesítette a közutakat. Ráadásul hivatalos statisztikai adatok szerint az elmúlt évtizedekben megtöbbszöröződött az országban – és így bizonyára Vácon is – a gépkocsik száma, s ez olykor megoldhatatlannak látszó feladatok elé állítja a döntéshozókat.

– A mélygarázs megnyitását még az idénre tervezzük, ezzel egy időben viszont vissza kell állítanunk a fizetős parkolást. Ezzel az a célunk, hogy a belvárosi utcákat legalább részben tehermentesítsük a nagy forgalom alól, ezért – mint ahogy ezt már korábban többször elmondtam – a felszínen egy magasabb tarifát szeretnénk bevezetni annak érdekében, hogy az autósok inkább a mélygarázst használják – mondta a Váci Naplónak a polgármester, aki konkrét összegekről is beszélt: többszörös különbségről van szó. ♦

Az M2-es átépítésével, a mélygarázzsal és a parkolással, a parkolási díjakkal, valamint a Kosdi úti körforgalommal kapcsolatos polgármesteri álláspontot a Váci Naplóban pénteken megjelenő terjedelmes cikkünkből ismerhetik meg.

Partnerségi egyeztetésre szólít a városháza
Útlezárások lesznek a Posta-parknál és a mélygarázsnál

Hozzászólások

Kiderült, mennyi lehet a váci parkolásban a díjkülönbség — 2 hozzászólás

  1. Vácon már szinte nem lehet közlekedni. A városban nagyon sok helyen indokolatlanul van 30-as tábla. A Naszály út nagy részén is csak 30-al lehet haladni. Igazán környezet “kímélő” ez a fajta közlekedés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.