Durva veszélyre figyelmeztetnek a rendőrök

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Egy súlyos balesetet elemeznek a rendőrök, így próbálják elővigyázatosságra tanítani az autóvezetőket. Abban reménykednek, hogy az intelmeknek lesz foganatja, mert itt az ősz, jön a tél, egyre több a veszély a közutakon.

Nemrég egy Renault típusú személygépkocsi közlekedett a 12-es számú főúton Verőce irányából Vác felé. Az elsődleges adatok szerint haladása közben egy másik jármű előzésébe kezdett, melynek során elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy ott közlekedő Honda típusú személygépkocsival.

A Honda az ütközés következtében a tetejére borult és az út melletti árokban állt meg. Közben egy Verőce irányából Vác irányába közlekedő Volkswagen típusú személygépkocsi sem tudta az ütközést elkerülni és nekiütközött a Renaultnak. A balesetben három személy megsérült.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A baleset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya vizsgálja – írja az InfóRádió.

Az elsődleges adatok szerint feltehető, hogy a közúti közlekedési baleset oka a kanyarodás és az előzés szabályainak megsértése volt. Ezért a járművel történő előzés szabályaira emlékeztetik az autósokat.
Fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, a közlekedési szabályok betartásával vezessenek! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments