Duatlonban mérték össze tudásukat Vácon a diákolimpián

VÁCI NAPLÓ/sport (fotók: Prohászka Bianka) ♥  A diákolimpia részeként, két év kihagyás után Vácon szervezték meg az elmúlt hétvégén a duatlon versenyt. Településünk a korábbi helyszínt, Budapestet váltotta. A megmérettetésen Pest megye és a főváros diákjai vettek részt. Vácról több középiskola – a Boronkay, mint szervező, a Madách, a Közgazdasági és a Piarista – képviseltette magát.

Az időjárás kedvezett a versenynek, melyen 10 órakor dördült el a startpisztoly. A nevezőknek futásban és kerékpározásban kellett helyt állniuk.

Központi Gyógyszertár Vác

Fábián Gábor, a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium igazgatója lapunknak elmondta: azért vállalták el a szervezést, mert az országos döntőbe abból a megyéből lehet továbbjutni, ahol megrendezik a versenyt.

– Mivel azonban egyik megye sem vállalta el a rendezést, és nekünk jó duatlon csapatunk van, ezért úgy döntöttünk, hogy megrendezzük és befogadtuk Budapestet is – mondta. Hozzátette: ezen a versenyen csak azok indulhattak, akiknek sem duatlonban, sem pedig triatlonban nincs hivatalos igazolásuk. Az igazgató végül pedig köszönetet mondott a Váci Ifjúsági Sport Egyesületnek, akik a szervezés lebonyolítását vállalták el, valamint a Váci Rendőrkapitányságnak a helyszín biztosításáért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

[foogallery id=”27278″]

A középiskolák versenyében a váciak arattak, hiszen minden egyéni és csapat helyezést a helyi iskolák vittek el. Csapatban is csak a váci középiskolák vettek részt. Az első helyet a VI. korcsoportban a Boronkay (Lukács István, Gecse Márton István, Kosztrub Tamás, Bíró Zsombor), a másodikat a Madách (Szabó Nándor László, Nagy József, Ondrik Albert, Filip Lénárd Mihály) szerezte meg. A csapatok V. korcsoportjában is a Boronkay nyert (Ujhelyi Mihály, Bezzeg László Bendegúz, Báthory Dániel, Balogh Ádám). Ugyanebben a kategóriában a lányok is jeleskedtek (Sinkó Panna Krisztina, Fekete Dorina, Kas Natália, Zsiros Zsófi).

Dobogósok lettek (Pest megye): egyéni, fiú, VI. korcsoport: 1. Lukács István (Boronkay), 2. Gecse Márton István (Boronkay), 3. Kosztrub Tamás (Boronkay). Egyéni, fiú, V. korcsoport: 1. Ujhelyi Mihály (Boronkay), 2. Bezzeg László Bendegúz (Boronkay), 3. Báthory Dániel (Boronkay). Egyéni, lány, V. korcsoport: 1. Sinkó Panna Krisztina (Boronkay), 2. Fekete Dorina (Boronkay), 3. Kas Natália (Boronkay), 4. Zsiros Zsófi (Boronkay). Egyéni, IV. korcsoport, fiú: 1. Sági Botond (Piarista Gimnázium és Kollégium). Egyéni, III. korcsoport, fiú: 1. Várhelyi Zoltán Máté (Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola). Egyéni, III. korcsoport, lány: 1. Árokszállási Csillag Virág (Váci Mihály Katolikus Általános Iskola). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments