Országos Könyvtári Napok a városi könyvtárban

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ „Csak tiszta forrásból!” címmel indul 2017-ben az egyhetes „Országos Könyvtári Napok” a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló országos könyvtári rendezvénysorozat. Október első hetében a könyvtárak változatos programokkal várják az érdeklődőket országszerte.

Az irodalmi előadások, könyvbemutatók, kiállítások és játékos foglalkozások közül minden gyerek és felnőtt találhat majd kedvére valót. Így lesz ez a Katona Lajos Városi Könyvtárban is. Lehetőséget nyújtunk minden korosztály számára a közösségi együttlétre és élményszerzésre.

Október 2-án délelőtt az őszi évszakhoz kötődő néphagyományokkal és népszokásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az őszi ünnepkörhöz kapcsolódó szüret, kukoricafosztás, Márton-napi hagyományok szerepelnek a programban. Az előadást találós kérdésekkel TOTÓ-val, őszi kézműves foglalkozással zárjuk. Az osztályok előzetes regisztrációval jelentkezhetnek erre a rendezvényre, ahová elsősorban 10-12 éves gyerekeket várunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Október 3-án kedden délelőtt rendhagyó irodalomórát tartunk alsó és felső tagozatos osztályok számára. 100 évvel ezelőtt 1917.október 5-én született Szabó Magda írónő, Ő rá fogunk emlékezni. Az írónő önéletrajzi ihletésű regényei mellett számos könyvet írt gyerekeknek. A Bárány Boldizsár (verses mese), a Tündér Lala és a Sziget- Kék című meseregénye minden korosztály számára ismerős. Ifjúsági regényei közül a Mondjátok meg Zsófikának, az Álarcosbál, a Születésnap igen népszerűek a fiatal olvasók körében. Az irodalom órán megismertetjük az írónő életét, írói pályáját, amely a mai nemzedék számára is sok tanulsággal szolgálhat. Könyvtáros kollégáink előadását a város iskoláscsoportjai vehetik igénybe természetesen előzetes bejelentkezés alapján.

Október 5-én csütörtökön délelőtt előadást tart a gyermekkönyvtárban Enyedi Bettina a Zöldhíd Kft munkatársa a kiskertekben végzendő őszi munkálatokról. A komposztálásra, annak hasznosságára tanítja a kisgyermekeket. Az előadást kézműves foglalkozás zárja. Alsó tagozatos osztályokat várunk az előadásra, regisztráció itt is szükséges a jelentkezéshez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Október 5-én csütörtökön 18.30-kor a felnőtt könyvtár vendége lesz Fábián Janka írónő, akivel az irodalom iránt érdeklődők egy író-olvasó találkozó keretén belül találkozhatnak. Fazekas Lászlóné irodalomtanár lesz a beszélgető partnere. A történész végzettségű írónő Budapesten él. Romantikus történelmi regényei közül az Emma szerelme, Emma fia, Emma lánya trilógia heteken át vezette az eladási sikerlistákat.

Október 6-án pénteken 11-órakor író-olvasó találkozót rendez a gyermekkönyvtár. Vendégünk lesz Kiss Ottó József Attila díjas költő és író. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt jelentek meg könyvei. Versei tankönyvekben is olvashatóak. Több könyve már szerepelt érettségi tételként. Legismertebb könyvei az Emese almája, A terepasztal lovagjai, A focisták kézikönyve, Szusi apó erdőt jár, Szusi apó álmot lát, Ati és a holdvilág. Alsó tagozatos osztályok előzetesen regisztrációval jelentkezhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Programjainkról rendszeresen tájékozódhatnak az érdeklődők a www.klvk.vac.hu oldalon és a Katona Lajos Városi Könyvtár Facebook oldalán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments