Kulturális Örökség Napjai a Katona Lajos Városi Könyvtárban

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Bednárik-Stefanik Adrienn) ♥ Idén könyvtárunk is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozathoz. Az egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a műemléképületek megnyissák kapuikat, és a mindennapokban nem látogatható titkos zugokat is bejárhassa a kíváncsi közönség. A szervezők remélik, hogy ezzel is sikerül még jobban felhívni a figyelmet a közös kulturális kincseinkre, épített örökségeinkre.

A nyílt nap keretében lehetőségünk van könyvtárunk, szakmánk és elsősorban épületünk eddig kevéssé ismert múltját is bemutatni. Hogyan nézett ki az egykor “kétemeletes palotaként” emlegetett épület? Mire használták? Mekkora volt a tényleges területe?

Miért és hogyan tartozott az épülethez a városban „Lovarda” néven ismert műemléki ingatlan? És mire emlékeznek mindebből a közelben lakók? Nem csak ezekre a kérdésekre kaphat választ, ha ellátogat hozzánk, hanem információt szerezhet a könyvtár történetéről, névadónkról, munkánkról és egyéb érdekességekről is.

Szeretettel várjuk sétánkon szeptember 16-án, szombaton 11 és 14 órai kezdettel. A programon való részvétel ingyenes, de kérjük, regisztráljon a klvk@konyvtar.vac.hu címen, vagy a 27/311-355 telefonszámon. ♦

Színházi szezonnyitó: Hobo, Bob Dylan és a Hobo Ludens
Hősök voltak - váciak az I. világháború idején
Vélemény írása Facebook profillal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.