Karácsonyi ajándék lehet a váciaknak a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Néhány napja megkezdődtek a mélygarázs befejező munkálatai, a  határidő november vége. Így minden esély megvan rá, hogy csaknem tíz év után december végére használatba vegyék az autósok a többszintes építményt, amelyben összesen 299 parkolóhely található.

Pető Tibor alpolgármester (Fidesz) és Kovács Ágnes, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz) kedden délelőtt sajtótájékoztatón mondott köszönetet a város polgárainak a türelemért és mindazoknak, aki tevőlegesen is hozzájárultak ahhoz, hogy elérkezett végre az átadás előkészítése. A Váci Napló kérdésére elmondták: decemberben átalakul a felszíni parkolás rendszere is, a mélygarázs megnyitásával egy időben több helyen megállni tilos és behajtani tilos táblákat helyeznek majd ki a belvárosban.

A kormány, mint azt többször megírtuk, mintegy kétmilliárd forintot adott a városnak arra, hogy a korábban csődbe ment beruházótól a hitelező Raiffeisen bankra szállt ingatlant Vác megvásárolja. Ily módon a város úgy jut egy nagy értékű épülethez, hogy arra nem kellett jelentős összeget költeni. A fenntartó később a Váci Városfejlesztő Kft lesz, míg a várhatóan fizetőssé váló felszíni parkolást a közterület-felügyelet fogja ellenőrizni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Kovács Ágnes tájékoztatója:


Pető Tibor tájékoztatója:

 

Előzetes számítások szerint az önkormányzat a két rendszert együtt nyereségesen tudja majd üzemeltetni. Ehhez azonban a mélygarázs egy híján háromszáz parkolóhelyének legalább a felét hosszútávra ki kell adni bérleteseknek – tudtuk meg.

Az alpolgármester az új parkolási rendszer kialakításánál fontosnak tartja a városképi szempontokat is. Ezért elképzelhető, hogy a főtéri parkolást is szigorúbb feltételekhez kötik és minden ma még szabadon használható útra süllyedő oszlopokat építenek be. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments