Galambos negyeddöntős a floridai evezős vb-n

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Futamában második lett, így szerdán a negyeddöntőben folytathatja szereplését a könnyűsúlyú egypárban versenyző Galambos Péter a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon. Az első napon, vasárnap öt futamot rendeztek ebben a számban, a magyar induló a negyedikbe került, ahol a szlovén Rajko Hrvat mögött másodikként ért célba.

A kiírás szerint futamonként az első négy került a negyeddöntőbe, a többi pedig reményfutamban száll legközelebb vízre. A 31 éves váci sportoló éremesélyesként utazott ki, mivel korábban nyert már két-két ezüst- (2012, 2016) és bronzérmet (2010, 2013) a vb-ken, s idei formája is biztató.

A világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén Galambos Péter az első három között zárt – Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, míg a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A Fiala Balázs, Tamás Bence és Krpesics Péter, valamint a váci Csiszár Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett, amely két számban is indul a vb-n, négypárban hétfőn kezdi meg a szereplését, négyesben pedig már döntős – szerdán csak egy úgynevezett pályabeosztó futamot húz le -, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A magyar érdekeltségű finálékat pénteken, illetve jövő vasárnap rendezik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments