A nemzeti ünnepen adják át a város díjait

Az államalapítás nemzeti ünnepének megemlékezése ezúttal is augusztus 20-án lesz Vácon. Az esemény vasárnap este hat órakor kezdődik a Konstantin téren, a Szent István szobornál.

Az ünnepi esemény szónoka Takaró Mihály irodalomtörténész lesz. Hagyományosan az augusztus 20-ai ünnepség ad alkalmat Vác legrangosabb kitüntetéseinek átadására, a Vác Város Díszpolgára díjat és a Pro Urbe kitüntetéseket Fördős Attila polgármester adja át a díjazottaknak – írja a vac.hu.

Az új kenyér megáldásával folytatódik a nemzeti ünnep városi megemlékezése, a szertartást dr. Beer Miklós megyéspüspök végzi.

A rendezvény műsorában fellép és közreműködik a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Váczi Néptáncegyüttes továbbá a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium.

Az ünnepséghez kapcsolódóan 17 és 19 óra között a Konstantin teret lezárják a gépjármű-közlekedés elől, ezért a 364 és 365 helyi vonalak járatai terelt útvonalon közlekednek, és nem érintik Március 15. tér, Konstantin tér és Budapesti főút megállóhelyeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A városi ünnepségnek rossz idő esetén a Madách Imre Művelődési Központ ad helyet.

Fontos tudnivaló, hogy a nemzeti ünnepnapon – a Váci Mosolyalbum kivételével – minden helyi kiállítás ingyenesen és egész nap látogatható. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments