Nagycsaládos gyerekek az ország tetején

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Nagycsaládosok Váci Egyesülete július 24. és 30. között táborozást szervezett a Mátrába. A táborban 33 résztvevő volt, gyerekek már kettő évestől 16 éves korig, kísérőként pedig anyukák és nagymamák.

Az egy hét alatt sok programon vettek részt a táborozók. A tábor helyszíne Mátrafüred-Sástó volt, mely nagyon szép helyen van. A táborozás során felfedeztük a közvetlen környéket, a Sástó körüli tanösvényt, felmásztunk a Sástói kilátóba, ahol csodálatos panorámában volt részünk. Kirándultunk Mátrafüredre, és természetesen nem hagyhattuk ki az ország legmagasabb pontjának meghódítását sem, Kékestetőn csúcsfotó is készült a kis csapatról. A Mátra közeli forrásaiból friss vízzel enyhíthettük szomjunkat. Volt éjszakai túra, melyen a közeli tanösvénnyel kapcsolatban feladatokat is kaptak a versenyző csapatok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Több kiállítást is megtekintettünk. Voltunk Gyöngyösön a Mátra múzeumban, az Állatkertben, Mátrafüreden a Palóc baba múzeumban.

Ezeken kívül voltak kézműves foglalkozások, köveket festettünk, hetes fonással karkötőket készítettünk. A tábor közelében lévő kalandparkban boboztunk, és átkeltünk a függőhídon. Éjszaka a nagyobbak csillaglesen vettek részt, ahol megismerkedhettek az égbolt titkaival. A víz sem maradhatott ki a programokból, egy délutánt Gyöngyösön a strandon töltöttünk, illetve a kalandpark vizes játékait is felfedezhettük. Ügyességi vetélkedőnkön mindenki kipróbálhatta magát, és egy fél órára a Sástót is megszálltuk az összes csónakot kikölcsönözve.

A táborozás záróakkordja az utolsó esti tábortűz volt, ahol együtt elevenítettük fel a hét programjait és közösen énekeltünk. Igazán sűrű hetünk volt, mindenki sok-sok új élménnyel gazdagodva térhetett haza. A táborozás a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jött létre. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments