Kinevezték a váci katolikus főiskola új rektorát

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ „Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektori titkársága nevében nagy örömmel jelentem be, hogy a mai napon, 2017. augusztus 1-jén főiskolánk új rektora hivatalba lépett! Libor Józsefné dr. PhD, a főiskola minden dolgozója nevében nagy szeretettel gratulálunk rektori kinevezéséhez! Továbbá ezúton szeretnék gratulálni dr. Zóka Katalinnak tanulmányi rektorhelyettesi pozíciójához!” – olvasható a főiskola honlapján a friss hír.

Korbban Fülöpné dr. Erdő MáriaErdő Péter bíboros húga – vezette az intézményt, de sajtóhírek szerint meglehetősen komoly konfliktusok alakultak ki, elsősorban személyi döntései miatt. Ezért még a tavasszal hosszabb szabadságra küldték.

Az iskolát fenntartó Váci Egyházmegye akkor közleményben reagált a történtekre. Eszerint Fülöpné Erdő Mária rektori megbízatása 2017. július 31-én jár le, és ő maga kérte, hogy az évek során felgyülemlett, ki nem vett szabadságára, valamint egészségi állapotára tekintettel a megbízatásából hátra levő időt szabadságon tölthesse. Kérését Beer Miklós váci megyéspüspök, a főiskola fenntartója elfogadta. Az egyházmegye szerint Fülöpné ellen nincs és nem is volt eljárás szabálytalanságok miatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A rektor szabadsága alatt a főiskolát megbízottként Libor Józsefné dr. Csák Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes vezette. A rektori posztra pályázatot írtak ki. Ezen dőlt el, hogy a megbízott rektor végleges kinevezést kap a posztjára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments